vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
HOBI I RAZONODA  / Arhiva tekstova
 
 
Najveći regionalni Festival nauke
3, 4 i 5. decembra u Beogradu
01.11.2010
Izvor: Festival nauke
vaši komentari (0) Komentari

Četvrtu godinu za redom u Beogradu će se 3, 4 i 5. decembra održati najveći regionalni Festival nauke koji ima za cilj da nauku predstavi zanimljivom, zabavnom i korisnom u svakodnevnom životu.

Obeležiće ga dvadeset pet postavki, prave male laboratorije, četiri zanimljive izložbe kao i zabavne radionice za decu, filmovi i dvadeset sedam inspirativnih predavanja o životu i svemu što nas okružuje. Domaći ali i brojni strani naučnici imaće zadatak da svakom posetiocu, bez obzira na godine i obrazovanje, na zabavan način približe naizgled komplikovan svet nauke.  
opširnije Opširnije...

Završen 55. međunarodni
beogradski sajam knjiga
31.10.2010
Izvor: Sajam knjiga
vaši komentari (0) Komentari

Međunarodni beogradski sajam knjiga u potpunosti je uspeo, učestvovalo je više od osam stotina izdavača, ove godine bilo je mnogo više sajamskih programa nego prošle, ukupno 272. Iz Švedske, zemlje koja je bila počasni gost ove kulturne manifestacije bilo je dvadeset autora, a iz ostalih zemalja ukupno trideset šest. Sajam je pratilo ukupno 982 novinara, a od toga 78 iz inostranstva.

Ove godine prodato je oko 125.000 ulaznica, a izdato 4.000 pozivnica i 4.300 propusnica. Bibliotekarima je izdato oko 3000 propusnica, a ovogodišnji Sajam knjiga pratilo je 982 akreditovanih novinara, snimatelja i fotoreportera domaćih i stranih medija. Na 55. međunarodnom sajmu knjiga radilo je preko 3000 ljudi.  
opširnije Opširnije...

Japan na 55. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga
26.10.2010
Izvor: Sajam knjiga
vaši komentari (0) Komentari

Japanska ambasada u Republici Srbiji će vam i ove godine na 55. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga predstaviti jedan deo bogate kulturne baštine Japana.

Origami radionica – umetnost savijanja papira
Održaće se: 28. oktobra, četvrtak
13:00 - 15:00 na štandu Japanske ambasade, Hala 2, nivo A.
Svi zainteresovani pozvani su da prisustvuju Origami radionici.
Radionicu vodi gospođica Ana Radžić, origami majstor.

Portreti u Manga stilu
Održaće se: 29. oktobra, petak
16:00 - 18:00 na štandu Japanske ambasade, Hali 2, nivo A.
Svi zainteresovani pozvani su prisustvuju izradi Manga portreta.
Radionicu vodi: Udruženje ljubitelja japanske popularne kulture „Sakurabana“.  

Svečano otvaranje jedinstvene umetničke biblioteke Creative Source
26.10.2010
Izvor: Cultural Front
vaši komentari (0) Komentari

Kulturni centar Grad vas poziva 27. oktobra u 20h na otvaranje jedinstvenog projekta - biblioteke Creative Source i prateći jazz koncert Oskar Schönning i Schönning garage od 21h.

Creative Source, projekat koji su inicirali Aleksandra Stratimirović, Sandra Praun, Nino Strohecker i Erik Jennische u Stokholmu, postavlja temelj za stvaranje otvorene biblioteke sa savremenim i aktuelnim informacijama iz oblasti umetnosti, dizajna, fotografije, filma, mode, arhitekture, dizajna svetla, ljudskih prava itd. Prva faza ovog projekta je realizovana u saradnji sa švedskim institucijama, organizacijama i pojedincima.  
opširnije Opširnije...

Laguna na Sajmu knjiga
26.10.2010
Izvor: Laguna
vaši komentari (0) Komentari

Sajam knjiga kao najprestižniji događaj u regionu ima veliki kulturni značaj i predstavlja najveći festival književnosti u Srbiji. Od prošle godine Sajam knjiga ima pregledniju sajamsku prezentaciju i veći izložbeni prostor. U skladu sa novinama, IP Laguna će tokom sedam sajamskih dana predstaviti savremenu svetsku i domaću izdavačku produkciju, domaće pisce, a na štandu će se organizovati promocije i potpisivanja, ali i drugi prateći programi.
Štand IP Laguna prepoznaje se u Hali 1 po crvenoj boji i izuzetnoj visini a štand knjižare Delfi nalazi se u Hali 4.  
opširnije Opširnije...

55. međunarodni beogradski sajam knjiga
25 – 31. oktobar 2010.
25.10.2010
Izvor: Sajam knjiga
vaši komentari (0) Komentari

Ove godine, 55. međunarodni beogradski sajam knjiga održava se u terminu od 25. do 31. oktobra 2010. godine. Ovogodišnji slogan Pamet u glavu je dobronameran predlog čitaocu da se izmesti sa poprišta svakodnevnih medijskih ataka na njegova čula, svest i ukus, i da uzme – knjigu u ruke. Savremena svetska i domaća izdavačka produkcija, predstavljanje pisaca, promocije i drugi prateći programi izdavača koncipirani su po izložbenim celinama.

Zemlja počasni gost je Švedska a predstaviće se projektom „Glasovi Švedske“.  
opširnije Opširnije...

Maraton kratke priče na Sajmu knjiga
24.10.2010
Izvor: Festival kratke priče Kikinda Short
vaši komentari (0) Komentari

Festival kratke priče Kikinda Short će tokom sajamskih dana predstaviti više od petnaest stranih i domaćih pisaca. U četvrtak i petak, 28. i 29. oktobra, s početkom u 14 časova u Sali Borislav Pekić svoje kratke priče će čitati i britanska autorka Sofi Kuk.

Autori će se smenjivati u brzom ritmu, svako od njih će čitati na svom jeziku dok će prevod priča, ukoliko je potreban, biti prikazivan na video bimu. Autori će čitati priče sa Festivala, ali i nove tekstove. Ko god želi da vidi šta je kratka priča danas, ne samo kod nas već i u širim okvirima, trebalo bi da se popne do Sale Borislav Pekić, ističu organizatori.  
opširnije Opširnije...

Kejdžov muzički cirkus – Kuća puna muzike
21.10.2010
Izvor: Guarnerius
vaši komentari (0) Komentari

U Bitef teatru, 19. novembra u 20 časova, bice premijerno izveden projekat Kejdžov muzički cirkus – Kuća puna muzike, više-medijsko izvođenje inspirisano muzikom kultnog američkog kompozitora Džona Kejdža (John Cage) i njegovom pristupu komponovanju, teatru, pogledima na umetnost i odnosom prema životu.

Ovaj projekat pijanistkinje Nade Kolundžije i američkog reditelja Skota Fildinga otvoriće ovogodišnju 19. Međunarodnu tribinu kompozitora, naš najznačajniji internacionalni festival savremene muzike.  
opširnije Opširnije...

Gostovanje maestra Jovana Kolundžije
u Seulu
Izvor: Guarnerius
vaši komentari (0) Komentari

Naš istaknuti violinista, maestro Jovan Kolundžija, će na poziv Korejske fondacije Vlade Republike Južne Koreje (Korea Foundation), a na inicijativu Nj. E. gospodina Đonghe, ambasadora Republike Koreje u Beogradu, od 4. do 10. oktobra 2010. godine boraviti u Seulu.

Maestro Kolundžija će u sredu, 6. oktobra 2010. godine, održati majstorski kurs na Muzičkoj akademiji Seulskog univerziteta, a u petak, 8. oktobra Kolundžija će nastupiti u sali Mozart Hall, uz klavirsku saradnju poznate korejske pijanistkinje Čoi Song-Hje (Choi Seung-Hye). Na programu koncerta će biti dela Leklera, Baha i Bramsa.

Za Kolundžijin koncert u prestižnoj Mocart sali, vlada veliko interesovanje, a majstorski kurs na muzičkoj akademiji pri Seulskom narodnom univerzitetu, će okupiti najbolje mlade studente violine Seulskog univerziteta.  
opširnije Opširnije...

U susret 55. sajmu knjiga u Beogradu
28.09.2010
Izvor: BETA
vaši komentari (0) Komentari

Ovogodišnji 55. sajam knjiga u Beogradu, koji se održava od 25. do 31. oktobra, biće u znaku književnih jubileja, odnosno sećanja na Mešu Selimovića (1910-1982) i Lazu Kostića (1841-1910).

Urednica programa Međunarodnog beogradskog sajma knjiga Vladislava Gordić-Petković rekla je da će, pored veka od rođenja književnika Meše Selmovića i 150. godišnjice smrti pesnika Laze Kostića, raznovrsnim programima biti obeležen i vek srpskog stripa.  
opširnije Opširnije...

 
1  2  3  4  5  6  7  8  9  Napred
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena