vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
INDEX FIRMI  
 
/ A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj
  M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž
 
Lee Cooper Beograd
office@leecooper.rs
www.leecooper.rs
telefoni: 011/244-68-78      
fax: 011/244-64-98      
Patrijarha Varnave 44
1908. godine, u vreme kada je Ford započeo prvu serijsku proizvodnju automobila, Olimpijske igre došle su u London. Iste godine Morris Cooper osnovao je kompaniju "M. Cooper overalls Ltd." za proizvodnju radne odeće.

Krojač po zanatu, Morris je u početku u radnjama londonskog Ist Enda pravio izdržljivu, ali raznovrsnu odeću za Južnu Afriku, a kasnije samo za UK, ubrzo je zapošljavao čak oko 600 radnika.

Do 1914. godine Morris Cooper je odlučio da proizvodnju potpuno prebaci na vojnu odeću i opremu. Tada, i još neko vreme posle toga, džins je bio striktno radnička odeća. Kompanija je ipak bila prva koja je "izbacila" teksas (denim) na tržište Ujedinjenog Kraljevstva. Posao se širio i tokom 1937. proizvodnja je počela i u novoj fabrici u Stratfordu (Istočni London), premda su, zbog reputacije visokog kvaliteta proizvodnje, uoči Drugog svetskog rata Britanske oružane snage preuzele fabriku za potrebe proizvodnje vojnih uniformi.

Tek 1946. godine je Harold Cooper poveo očevu firmu ka viziji popularne svakodnevne odeće šivene od teksasa. Podstaknuta posleratnim ograničenjima tržišta (kupovalo se kuponima deljenim građanima, a farmerke su koštale 1, dok je obično odelo koštalo 26 kupona), za dve godine kompanija je snabdevala veći deo britanskog tržišta džinsa.

Nakon metamorfoze radne odeće (workwear) u "obaveznu odeću" (mustwear), sa novim imenom "Lee Cooper", brend se razvijao i u inostranstvu. Prvo u Holandiji, odmah zatim Francuskoj, pa onda u čitavom svetu, sedište u Londonu neprestano je unosilo inovacije u modni dizajn, ulagalo u muzičke projekte, sport i zabavu.

Lee Cooper od svog početka ima posebnu strast prema dizajnu džinsa. Od javne pobune protiv Lee Cooper ženskih farmerki sa šlicom sa prednje strane "front zip" i obojenih farmerki koje je Lee Cooper lansirao '50-ih godina, kariranih pantalona i plitkih zvonarica '60-ih godina, do somotskih pantalona živih boja '70-ih, brend Lee Cooper je proizvodio samo originalne muške i ženske krojeve.

Uvek predvodeći trendove i razvoj tekstilnih tehnologija, tokom '80-ih godina stajling je varirao od uskih 'skin' krojeva do takozvanih "jogging jeans" širokih modela sa učkurima. Farmerke su pravljene pocepane, izguljene, sa strečom, ispirane su kiselinom, sve dok na red nisu došle slack/jean pantalone i "ring spun" platno '90-ih godina.

Osnovan 1908. godine, Lee Cooper je najstariji proizvožač džinsa u Evropi. Sakupili smo u svetu zavidnu arhivu proizvoda i dodali joj moderni obrt, kako bi stvorili autentičnu kolekciju za muškarce i žene, koja na kvalitetan način kombinuje legendarnu odeću.

Svaki komad odeće iz kolekcije povodom 100 godina kompanije ima u sebi uticaj nekog od slavnih momenata iz istorije Lee Cooper-a ili nekog epskog perioda džinsa. Taj uticaj se vidi kroz stil, štampu ili teksturu odeće, dok se brend Lee Cooper označava ponovo oživljenim originalnim logotipom Lee Cooper.

Beograd
Kneževina, Glavna 21, Lokal 5

Novi Sad
Maroma, TC Pariski magazin, Kralja Aleksandra 12

Niš
Svetozara Markovića 21, tel: 018/513-001

Kragujevac
TC Merkator
povratak na listu
 
 
Pretraga  
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena