vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
INDEX FIRMI  
 
/ A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj
  M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž
 
Kinder Klub Kolekcionara Beograd
lidija.kosutic@gmail.com
www.kinder-klub.com
telefoni: 063/383-068   063/272-138   
fax:       
Vojvode Dobrnjca 8
Kinder klub kolekcionara Beograd osnovan je 01. Aprila 2005 godine u Beogradu, sa željom da okupi ljubitelje i sakupljače Kinder Surprise® igračaka (igračaka iz “Kinder jaja”). U svetu postoji veliki broj kolekcionara koji sa velikim entuzijazmom i ljubavlju sakupljaju figure Kinder Surprise® brenda, pa je i naša želja bila da se priključimo evropskoj porodici i pokažemo figure koje smo sakupili uz našu decu i nastavili da sakupljamo pošto su oni odrasli.

Sedište kluba je u ulici Vojvode Dobrnjca 8. Rad kluba je javan, a želja osnivača kluba bila je da pospeši ideju kolekcionarstva i da se okrenu najmlađem delu populacije. Klub zastupaju i predstavljaju Lidija Košutić - predsednik kluba, i Miroslav Žunjić - zamenik predsednika, i staraju se o ostvarivanju ciljeva i zadataka Kluba i o brojnim akcijama koje klub sprovodi.

Prvo kinder jaje proizvedeno je 1972. godine u fabrici Ferrero u Italiji, a masovna proizvodnja igračaka počela je 1974. godine. Kinder jaje se prodaje u svim zemljama osim u Sjedinjenim Američkim Državama, jer tamošnji zakoni ne dozvoljavaju mešanje hrane i plastike, pa su iz tih razloga figure tamo i najcenjenije. Italijani su počeli da beleže serije od 1990. godine, dok su Nemci krenuli nešto ranije tako da katalogu koji se izdaje broji 14500 figura, a taj se broj stalno uvećava izlaskom novih kolekcija.

Postoje dve vrste figura: figure iz jednog dela (čvrste, ručno bojene figure), i figure na sklapanje. One izlaze u serijama i svake godine se pojavi oko 120-150 novih figura. Čvrste figure su ručno farbane, a posebnu draž i zanimljivost imaju ako se na njima nađe detalj koji je zaboravljen u procesu farbanja previdom osobe koja ju je bojila. Takve figure imaju posebnu čar i katalošku vrednost.

Dizajneri koji svojom kreativnošću stoje iza kinder figurica jako su maštoviti, jer figure prate junake crtanih filmova, mitske i biblijske ličnosti, a sve to stane unutar plastičnih jaja okruženih prvoklasnom čokoladom. Na našim prostorima, pojavljuje se oko 30% serija u odnosu na broj koji se pojavi na svetskom tržištu. to pokazuje i činjenica da u svetu postoji veliki broj kolekcionara koji se procenjuje na 1 200 000. Samo u Nemačkoj veruje se da postoji oko pola miliona kolekcionara. Preko našeg kluba, uspostavićemo saradnju sa sličnim klubovima u inostranstvu i tako omogućiti našim kolekcionarima da brže i lakše kupe i prodaju željene figure.
povratak na listu
 
 
Pretraga  
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena