vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
INDEX FIRMI  
 
/ A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj
  M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž
 
Mermoterm Beograd
mermoterm@mermoterm.com
www.mermoterm.com
telefoni: 011/2659-389      
fax: 011/2659-704      
Lomina 42
Kao način grejanja, uprošćeno gledano, grejanje kamenom postoji hiljadama godina. U termama starih Rimljana i u saunama nordijskih naroda od davnina do današnjih dana princip zagrevanja vode, odnosno kupatila, u suštini je ostao isti - grejanje užarenim kamenom. Kao rezultata iskustva iz prošlosti, primenom najmodernije tehnologije uz poštovanje savremenih uslova stanovanja, nastao je sistem grejanja Mermoterm.
A to znači zagrevanje životnih prostorija toplim kamenom, u našem slučaju - mermerom.

Mermoterm je mermerni električni radijator, odnosno sendvič od dve mermerne ploče između kojih je specijalnim postupkom upresovan električni grejač od visokokvalitetnih legura sa mikroprekidačem.

Mermoterm je jedina vrsta grejanja koja, sa prosečnom mesečnom potrošnjom od oko 1000 kWh, zagreva stan od 40 do 50 m2. Ako se koriste termoakumulacione peći, potrošnja bi bila više nego duplo veća. Potrebna instalirana snaga Mermoterm radijatora za zagrevanje takvog stana, zavisno od uslova grejanja, iznosi 3.5 do 4.5 kW. U nas je, do sada, bilo uobičajeno da se sa jednom termoakumulacionom peći snage 4 do 5 kW zagreva samo jedna soba od oko 20 m2. U slucaju kvarcnih peći taj odnos je još nepovoljniji za nekih 30%.

Ako se vrši poređenje klasičnog etažnog grejanja na struju, sa Mermoterm grejanjem, odnos potrošnje nije tako nepovoljan kao kod termoakumulacinih i kvarcnih peći. Naime, prosečna mesečna potrošnja za gore pomenuti stan, bi bila oko 1500 kWh što je još uvek za 50% više nego u slučaju Mermoterm-a. Etažno grejanje ima još jednu bitnu "manu". Cena nabavke je tri puta veća. Pri tome ne treba ni govoriti da instaliranje etažnog grejanja predstavlja pravi mali građevinski poduhvat, dok u slučaju Metmoterm-a instaliranje grejanja u stanu od 40 do 50 m2 traje oko 2-3 sata i ne remeti normalan život u stanu.
povratak na listu
 
 
Pretraga  
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena