vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
INDEX FIRMI  
 
/ A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj
  M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž
 
AA Anonimni alkoholičari Beograd
kole@aasrbija.com
www.aasrbija.com
telefoni: 064/2021-542   063/8401-929   
fax:       
Krunska 23
AA su udruženje koje funkcioniše kao grupa podrške za sve one ljude koji žele da prestanu da piju ili da ostanu trezni. Udruženje je osnovano 1936. u Americi i danas ima preko 2 500 000 članova u 150 zemalja sveta. U Srbiji ovo udrženje postoji od novembra 2006.

Rad u grupi zasniva se na toleranciji, razumevanju, empatiji, komunikaciji i deljenju. Princip oporavka je jednostavan: prestajete da pijete zahvaljujući pomoći drugih koji su prestali pre vas; ostajete trezni pomažući drugima da prestanu da piju.
Anonimni Alkoholičari su zajednica muškaraca i žena koji međusobno razmenjuju iskustva, snagu i nadu sa ciljem da reše zajednički problem i pomognu i drugima da se oporave od alkoholizma.

• Jedini uslov za članstvo u grupi je želja da se prestane sa pićem
• Članarina se ne naplaćuje, mi se sami finansiramo sopstvenim prilozima
• AA nema veze ni sa jednom sektom, skupinom, političkom ili drugom organizacijom i institucijom
• AA ne želi da učestvuje u javnim raspravama te ne podržava nikakve javne ciljeve niti im se suprotstavlja
• Naš osnovni cilj je da ostanemo trezni i pomognemo drugim alkoholičarima da dosegnu to stanje

Najčešće postavljana pitanja:

1. Da li je anonimnost zaista zagarantovana?
Da, u potpunosti. Nikada ne koristimo prezimena, nije vam potrebna lična karta, zdravstvena knjižica, niko ne beleži dolaske niti postoji zapisnik sa sastanaka. Ne morate reći čak ni svoje pravo ime.

2. Da li se plaća članarina ili dolazak na grupu?
Apsolutno ne. Nema plaćanja ni članarine ni terapije. Jedini troškovi koje možete imati su troškovi oko zajedničke kupovine čaja, kafe, soka ukoliko se na nivou grupe dogovorite da imate čime da se poslužite tokom sastanka.

3. Kakva su pravila u vezi sa dolaženjem na grupu?
Nema pravila. Ne postoji obaveza dolaženja na sastanke. Možete doći jednom, videti da vam ne odgovara i ne pojaviti se više nikad. Možete doći posle mesec, godinu dana, deset godina… Jedini uslov za dolazak na grupu je želja da prestanete da pijete odnosno želja da održite trezno stanje.

4. Da li sa mnom mora da dolazi neko od članova moje porodice?
Ne, AA sastanci su isključivo za ljude sa problemom pijenja. Članovi porodice, zainteresovani profesionalci i ostali koji imaju iskrenu želju da posete sastanak AA a nemaju problem sa pićem, mogu posetiti otvorene sastanke AA.

5. Ko vodi grupu?
Ne postoji vođa grupe. Svaka AA grupa vođena je isključivo od strane njenih članova.

Kako izgledaju sastanci AA?
Zatvoreni sastanci pružaju priliku članovima da međusobno sa više iskrenosti razmenjuju lična iskustva i primenjuju načela AA kako bi, oslobođeni zavisnosti od alkohola, živeli iz dana u dan.
Iako mnogi otvoreni sastanci protiču u obliku diskusionih skupova, većina njih ima određenu formu. Obično jedan ili vise govornika iznose svoja iskustva iz perioda pre izlečenja od alkoholizma kao i perioda oporavka zahvaljujući AA.
Neki od otvorenih sastanaka na kojima su prisutni stručnjaci, novinari i drugi koji su pozvani, održavaju se sa tačno određenim ciljem da obaveste javnost o Anonimnim Alkoholičarima.

Osobe koje su prvi put na sastanku, a nisu alkoholičari često su iznenađene duhovitošću sa kojom alkoholičari pričaju o svojoj alkoholičarskoj prošlosti. Svaka od tih priča je drugačija. Dok jedna može biti naglašeno antagonistički intonirana, druga može biti prožeta dubokim verskim uverenjem. Najvažnije je to da svako govori u svoje ime, a ne u ime AA. Ono što im je zajedničko, jeste želja da ojačaju svoje stanje treznosti deleći to stanje sa drugima.

Većina članova je shvatila da je redovno učešće na sastancima ključno za očuvanje stanja treznosti. Zato se novopridošlima savetuje da što češće dolaze na sastanke.
Mnogi članovi kažu da se krug njihovih prijatelja u AA proširio u velikoj meri zahvaljujući razgovorima koje vode uz kafu sa drugim članovima pre i posle sastanaka.

Link još jednog sajta o AA na srpskom jeziku:
www.anonimnialkoholicari.org
povratak na listu
 
 
Pretraga  
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena