vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
INDEX FIRMI  
 
/ A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj
  M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž
 
Levi's Beograd
-
www.levi.com
telefoni: 011/260-93-00      
fax:       
Ušće Shopping Center, Bulevar Mihajla Pupina 4
Levi Strauss & Co je poznata američka kompanija koja se prevashodno bavi proizvodnjom odeće od džinsa. O nastanku brenda Levi’s kruže mnoge legende, verovatno zbog toga što je veći deo arhiva izgoreo prilikom požara u San Francisku 1906. godine.

Ključne figure u nastanku brenda su mladi nemački emigrant Levi Strauss koji se bavio prodajom pozamanterije. U njegovoj radnji je kupovao krojač Jakob Dejvis, idejni tvorac džinsa. Ideja je nastala kada je kod Jakobsa po ko zna koji put došao klijent, kome su se odšivali džepovi na pantalonama i Jakobs je smislio način da ih pričvrsti metalnim nitnama. Problem je rešen, a građanima se ideja jako dopala. Pošto se bojao da mu ne ukradu ideju, Jakobs je želeo da je patentira. Međutim, pošto nije bio u mogućnosti da prikupi potrebnih 68 dolara, obratio se pismom Leviju, koji je prepoznao potencijal u ovoj ideji i tako je otpočela njihova saradnja.
Tkanina od koje se šije džins, denim, naziv je dobila po natpisu na rubu na francuskom jeziku, koji je glasio «Serge de Nime».
Po udruživanju novopečeni partneri su raspodelili posao, Jakob je bio zadužen za nadzor fabrika, a sam Levi za marketinški deo posla. Pošto se rok patenta bližio kraju, Levi je bio svestan da mora nekako da izdvoji svoj proizvod u odnosu na druge i tako je nastao zaštitni znak brenda: dva konja koja bezuspešno pokušavaju da pokidaju farmerke.
Farmerke kakve danas znamo počele su da se proizvode dvadesetih godina dvadesetog veka.

Prvi model 501 nije imao petljice za kaiš. Kreirane 1873. godine kao radna odeća za muškarce, Levi's farmerke su doživele svoj zvaničan debi u svetu mode 1935., kada su se pojavile na stranicama magazina Vogue. Prihvaćene su od strane holivudskih buntovnika, avangardnih umetnika i muzičkih eksperimentatora. Uskoro Levi's farmerke postaju ikona kulture mladih i uniforma pobune. Kompanija Levi Strauss je posle njih postala velika kompanija na dobrom glasu, što je i ostala do devedestih godina. Naime, kada su u modu ušle široke farmerka, Levi Strauss je i dalje proizvodio klasične modele, pa su se bolje prodavali drugi brendovi, posebno kod omladine, što je dovelo do krize u kompaniji.
Zanimljivo je da naziv džins nije postojao do šezdesetih godina, do tada su se farmerke zvale prosto pantalone sa nitnama.
Brendovi u okviru Levi Straussa: Levi’s – osnovni brend, stvoren još 1873. godine, Dockers (1986.) i Levi Strauss Signature, brend stvoren 2003. godine, a namenjen prodaji u velikim tržnim centrima.

Danas se Levis Strauss prodaje u velikom broju zemalja, a postoje i tri velika proizvodna pogona, evropski u Briselu, azijsko-pacifički u Singapuru i osnovni u San Francisku, koji predstavlja i štab kompanije.

Beograd
Ušće Shopping Center, Bulevar Mihajla Pupina 4, Beograd, tel: 011/260-93-00
M-Rodić, Đorđa Stanojevića 35, tel: 011/220-1732
Gospodska 3, Zemun, tel: 011/3165-251
Levi's outlet 1, TC Staklenac

Novi Sad
TC Mercator, Bulevar oslobođenja 102, tel: 021/636-00-70
Spens, Sutjeska 2, tel: 021/6612540
Levi's store, Jevrejska, tel: 021/522144
povratak na listu
 
 
Pretraga  
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena