vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
INDEX FIRMI  
 
/ A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj
  M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž
 
Radionica za izradu unikatnog ručno tkanog tekstila Miz Beograd - Umka
aress@yubc.net
www.lahesa.co.rs
telefoni: 011/8025-793   063/701-98-57   
fax: 011/8025-793      
Milije Stanojlovića 59
Radionica Miz Milice Đokić, bavi se izradom unikatnog, ručno tkanog tekstila. Za izradu proizvoda koriste se prirodni materijali (vuna, pamuk, viskoza, lan). Osnovana je juna 2006. godine sa željom da sačuva tradiciju i identitet našeg naroda, pa je dosledna u tradicionalnom načinu rada, prilagođenom današnjici što dokazuju i proizvodi koji su spoj tradicionalnog sa modernim.

Radionica Miz je dokaz da stari zanati još uvek postoje u Beogradu. Radeći na drvenim razbojima sa prirodnim materijalima, nastaju odevni predmeti (kape, šalovi, bluze, suknje, haljine, prsluci, jakne, kaputi, ogrtači, pantalone, torbe) tako i enterijer (zavese, prekrivači, stolnjaci, prostirke, jastučnice).

Izrađujemo unikatne odevne predmete (šalove, ogrtače, ponča, jakne, suknje, bluze, haljine, torbe..) sa etno elementima ili sasvim savremene.
Proizvodi se izrađuju od prirodnih materijala (pamuk, lan, viskoza, vuna) a mogući su i detalji od lureksa kao efekti.
Postoji mogućnost izrade po narudžbini, a cene zavise od vrste materijala, vrste rada i veličine.

Tkanje je drevna umetnost i veština, ali ne samo to. Tkanje je magijska reč sa mnogo značenja. Tkanje - to su niti koje nas vezuju za prošlost.ali vode i u budućnost. To su niti koje daju neslućene mogućnosti i podstiču maštu. Tkanje je i simbol - simbol za stvaranje sveta. Tri boginje iz grčke mitologije: Lahesa, Kloto i Atropa, su tkale životnu nit svih smrtnika i svakom određivale trajanje života i sudbinu. Sajt je dobio ime Lahesa po grčkoj boginji koja je raspredala tu nit. Verna Penelopa je provodila dane i noći kraj svoga razboja čekajuci Odiseja. Tkati se može mislima, rečima, osećajima ali i raznobojnim nitima na razboju. Tkanje je tradicija koja pripada celom svetu. Iste prepletaje su radile i rade tkalje na različitim delovima zemaljske kugle, ali svako vreme i svako podneblje dodaje po nešto specifično svoje, nešto sasvim lično što daje posebnu draž i odvaja jednu tkalju od druge a svaka tkanina predstavlja posebnu priču. Na svakoj tkanini se vidi i raspoloženje tkalje. Tkalja u svoje radove unosi i deo sebe, svoja osećanja i raspoloženja. Veštim preplitanjem osnove i potke uz arhetipsku usredsređenost nasleđenu od predaka, ona pravi unikatne rukotvorine po meri sopstvene maštovitosti ali u harmoniji sa prošlošcu. Iako koristi stare tehnike i prirodne materijale, razigra se u samoj teksturi, bojama modelima i materijalima, pa od nečega što pripada našoj bogatoj narodnoj tradiiji, napravi nešto sasvim novo i originalno. Tako nastaju vazdušaste, mekane i prozirne bluze i haljine, tople i vesele jakne, kape i šalovi ili "luckaste" haljine, suknje i bluze živih boja i sjaja.
povratak na listu
 
 
Pretraga  
Baner
 
Baner
 
 
Baner
 
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena