vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
INDEX FIRMI  
 
/ A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj
  M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž
 
Umetnička radionica za izradu predmeta ukrašenih intarzijom Xylon Novi Sad
info@xylon.co.rs
www.xylon.co.rs
telefoni: 021/530-091   063/518-423   
fax:       
Bulevar kralja Petra I 91
Umetnička radionica za izradu predmeta ukrašenih intarzijom i 24K pozlatom. Proizvodnja unikatnog nameštaja, zidnih panela i unutrašnje stolarije. Xylon, umetnička radionica za izradu predmeta ukrašenih intarzijom, osnovana je 2004. godine. Radionica je nastala kao rezultata višegodišnjeg amaterskog bavljenja intarzijom, a u želji da se ovaj stari zanat sačuva od zaborava i približi što široj populaciji.

U početku izrađivane su samo slike i zidni paneli na kojima su pretežno bili floralni motivi, a sada našim kupcima možemo da ponudimo unikatne stolove, panele i unutrašnju stolariju koji će su uklopiti u svaki ambijent, bilo klasičan ili moderan.

Intarzija (ital. intarsia) - umetničko ukrašavanje predmeta od drveta umetanjem komadića drveta raznih boja u kombinaciji sa drugim plemenitim materijalima.

Za razliku od slikarstva gde je mašta umetnika slobodna i nije ograničena materijalom, u intarziji je ograničena u izražavanju, a njena se izražajna snaga nalazi baš u materijalu, tj. u uvek živim i različitim oblicima i bojama drveta. U prošlim vremenima u kombinaciji sa drvetom upotrebljavale su se i razne kovine, slonova kost, sedef, kornjačevina, zlato i mnogi drugi materijali. Neki od njih se još uvek koriste u intarziji, a to su, pre svega: bakar, bronza, sedef, zlato...

Intarzija je kombinacija umetnosti i veštine. Zahteva veliku umešnost, godine rada i talenat za umetnost.

Na intarzijama se pojavljuju bilo ornamenti, bilo figurativni likovni prikazi, a posebni efekti se postižu slaganjem furnira u različitim smerovima i usklađenošću nijansi.
povratak na listu
 
 
Pretraga  
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena