vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
Radionica tai chi – chi gong vežbi
Ženski dan – ženska snaga
23.05.2008
Izvor: zenergija.org
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

Kulturni centar REX, Jevrejska 16
Subota, 31. maj od 15-18h
Ponesite laganu garderobu i obuću za vežbanje.

Radionica je otvorena i besplatna za sve žene i prijateljice, ćerke, koleginice, komšinice,  mame, bake…

Program će ove subote voditi Isidora Milošević, internacionalna instruktorka tai chi-ja i osnivačica Centra za razvoj holističkog pristupa čoveku – „Sfera" u Beogradu. Tokom svog života u Turskoj, Isidora je vodila tai chi samo za lokalne žene u jednoj maloj opštini na obali mora, gde su se  svakoga jutra okupljale i sve zajedno vežbale, pre nego što bi počele da obavljaju dnevne poslove…

U Ženskom danu učićemo 8 kineskih vežbi za održavanje zdravlja i dugovečnosti.

Ove vežbe nas uče kako da se opustimo i pravilno dišemo, da ojačamo imunitet, oslobodimo se stresa, čuvamo zdravlje srca, pluća, jetre i bubrega kao i čitavog organizma. Vežbe su sasvim jednostavne za učenje. Dovoljno je da ih kod kuće samostalno ponavljamo kako bi osećale psiho-fizičko zadovoljstvo.

Redovnim vežbanjem otvaraju se akupunkturni kanali i stvaraju se pozitivni efekti u celom organizmu.

Vežbaćemo u stojećem položaju i potrebne su nam samo udobna odeća, obuća i dobra volja! U maloj pauzi i dok se okupljamo imamo čaj, kafu, vodu, voće, ponešto slatko i …puno ženskih aktivističkih materijala i knjiga!

Dobrodošle!


Zašto nam je važan Ženski dan?

Jedna od ključnih osobenosti emancipatorskog rada Žena na delu jeste praktičnost i pristupačnost. U tom maniru smo promišljale šta možemo da učinimo kako bi raznovrsnost  onoga čime se bave ženske organizacije približile - prevashodno ženama. U Beogradu ima preko 20 ženskih organizacija, inicijativa i programa, a mi se često susrećemo sa ženama koje nam kažu da veoma malo znaju o tome čime se sve bave žene koje su se samoorganizovale kako bi učinile život žena kvalitetnijim u ovom društvu.

Da ne znaju kako da dođu do tačnih informacija koje bi im eventualno bile značajne u ličnom, profesionalnom ili porodičnom životu. Da ne znaju da li je ponuda koju imamo besplatna ili ne, kako da se učlane ili angažuju u nekim akcijama…Odlučile smo da počnemo od Beograda i to tako što ćemo ponuditi bazar informacija o radu ženskih organizacija. To naravno, nije sve. Rešile smo da u nastupajućim mesecima ponudimo otvoreni prostor gde će sve zainteresovane žene i devojke moći da provedu tri re-kreativna sata u programu koji će voditi druge žene. Dopalo nam se da to nazovemo Ženski Dan. Da može da se u tom vremenu popije kafa ili čaj i da se porazgovara sa drugim ženama. Da se uradi nešto korisno samo za sebe, da se ima to vreme sa drugim ženama.

Razgovarale smo sa Kulturnim centrom REX da saradjuje sa nama i ponudi nam svoj prostor i oni su se složili da jedna institucija kulture u glavnom gradu svakako treba da ima program samo za žene. To je svake poslednje subote u mesecu.

Žene na delu organizuju i pozivaju, a vi, drage žene – dobrodošle ste da dodjete da zajedno menjamo svoj život!

Zahvaljujemo se na finansijskoj pomoći holandskoj fondaciji Mama Cash.

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena