vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
...Počnimo poljupcima
Gradski doček Nove 2009. godine
12.12.2008
Izvor: Ogledalce i Belef centar
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

Gradski doček Nove godine – Jedinstvena je manifestacija, koja se svake godine održava u našem gradu pod pokroviteljstvom Uprave Grada Beograda, ima višestruki značaj, a ove godine se održava pod sloganom ...Počnimo poljupcima.

Uz već poznatu konstataciju i mišljenje da je Beograd grad dobre zabave i gostoljubivih ljudi, to je i prilika da se u novogodišnjoj noći pošalje tako potrebna poruka svetu. Da sa iskrenim željama i osećanjima jedni prema drugima budemo bolji i tolerantniji, da podelimo lepo i ružno i da nikada ne izgubimo veru u bolje. To bi bila poruka prestonog grada i njegovog stanovništva koje poseduje sve te osobine i ogromnu energiju.
Grad koji ume da dočekuje najbolje, raduje se i slavi, pokazuje ljubav i čiji neprolazni optimizam i duh nikoga ne ostavlja ravnodušnim i u ovoj novogodišnjoj noći biće mesto gde će doći sve generacije  i gde niko neće biti sam.
Pokrovitelj proslave, Uprava grada Beograda, kao i izvršni poroducent Belef centar, potrudili su se da osmisle  program sa najeminentnijim umetnicima koji će raznovrsnošću žanrova i svojim najvećim i najpopularnijim kompozicijama zadovoljiti najrazličitije ukuse. Kako bi svi naši programi  i ideje bili realizovani pomogao nam je prijatelj proslave Telekom Srbije.
Ako nam je želja zajedništvo i sloga kao jedan od najvažnijih uslova  svakog uspeha i sreće, ova Nova godine biće prilika  da na jednom mestu bez mnogo šetnje sa jedne ka drugoj bini, ispred Doma Narodne skupštine dočekamo Novu 2009. godinu sa Goranom Bregovićem i “Orkestrom za svadbe i sahrane”, Marijom Šerifović, Anom Stanić, grupom “Vrelo”. Tu će biti i poznata i populularna lica, kao voditelji programa, Katarina Radivojević i Aleksandra Kajganić. Autor slogana i vizuelnog rešenja je Oranž studio.

I – Ledeni grad na Trgu Nikole Pašića
Klizalište i kreativni sadržaji za decu i mlade na Trgu Nikole Pašića od 20. decembra 2008. do 18. januara 2009. godine

Klizalište je površine od 600 kvadratnih metara i predstavlja programski centar "Ledenog grada".  Radno vreme klizališta je od 9 do 23 časa, a ulaz na klizalište je besplatan.

Pored slobodnih termina, tokom trajanja "Ledenog grada" na ledu su predviđene i brojne druge manifestacije i programi, kao što su škola klizanja, hokejaški turniri, modne revije na ledu i prezentacije umetničkog klizanja.

Na Trgu Nikole Pašića nalaziće se i Iglo – objekat površine 200 kvadratnih metara u kome će se svakodnevno odvijati razni prateći programi. U planu su kreativne likovne radionice, nastupi animatora i mađioničara, nagradne igre, turniri u okviru kompjuterske igraonice i mnogi drugi sadržaji.

Trg "Ledenog grada" biće centar pratećih programa koji se dešavaju na otvorenom. Na svom tronu u centru trga, sa decom će se svakog dana do Nove godine družiti Deda Mraz. Predviđena je i vožnja kočijama, revija konja i prezentacija policije sa službenim psima.
Glumci pozorišta „Dadov“ će svakodnevno na Trgu izvoditi animatorsku pozorišnu predstavu.

U muzičkom delu će na Svečanom otvaranju i zatvaranju „Ledenog grada“ nastupiti perkusionisti, koji će uz DJ Dejana Milićevića i DJ Peppe dati podršku klizačicama u svetlećim kostimima. Takođe, svake nedelje će biti održan koncert klasične muzike, a publika će tom prilikom moći da se osveži čajevima i kolačima.

Organizatori se zahvaljuju: Telekomu Srbija, Pioniru, „Marbu“ i Studiju B.

II – Gradski doček Nove godine u noći između 31. decembra i 1. januara
Bina ispred Doma Narodne skupštine, 21,00h

21:00-22:20 Ana Stanić
22:25-22:55 Grupa “Vrelo”
23:00-01:00 Goran Bregović i “Orkestar za svadbe i sahrane“
01:15-02:30 Marija Šerifović

Ana Stanić je rođena 1975. u Nišu. U četvrtom razredu srednje škole, 1994. godine, postaje član grupe “Moby Dick”, u kojoj će biti naredne četiri godine. U istom periodu studira  na Fakultetu dramskih umetnosti, odsek za Filmsku i TV produkciju. Solo karijeru započinje 1998. godine debi albumom “Metar iznad asfalta” za koji dobija sva važna priznanja u zemlji. Posle drugog albuma, 2000. godine, odlazi na godinu dana u Pariz, gde snima dve pesme na francuskom jeziku za lokalnu izdavačku kuću. Ove godine je izašao njen peti studijski album pod nazivom “Sudar”,  za koji je dobila PGP-ovu nagradu za specijalni doprinoc u pop muzici. Član je Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike, kao i Udruženja kompozitora Srbije. Ambasador je Unicefove organizacije Dance4Life za borbu protiv AIDS-a na teritoriji Srbije.

Vrelo je osnovala Nataša Tomić početkom 1999. godine u Rumi. Tada je to bila ženska pevačka grupa koja je izvodila tradicionalnu muziku stare Srbije. Već sledeće godine vokalna grupa prerasta u vokalno-instrumentalni etno ansambl „Vrelo“ koji broji čak 18 ženskih vokala i 7 muzičara na tradicionalnim instrumentima. Na konkursu za The next big thing 2007 (BBC World Service) u konkurenciji preko 2500 izvođača iz 88 zemalja Vrelo je nastupalo u Londonu u Maida Vale studiju i plasirali se na drugo mesto ovog prestižnog takmičenja.
Od 2007. godine Vrelo je deo ekipe pank opere Emira Kusturice “Time of the Gypsies”.

Goran Bregović (1950.) muzičar i tekstopisac, vođa je Orkestra za svadbe i sahrane. Jednu od najpopularnijih jugoslovenskih grupa - "Bijelo dugme" formira u svojoj šesnaestoj godini. Narednih 15 godina rada sa "Bijelim dugmetom", obeležene su maratonskim turnejama i velikim brojem snimljenih albuma.
Vremenom Bregović ulazi u svet filmske muzike. Njegov prvi projekat bio je film Emira Kusturice „Dom za vešanje“ (1989.), koji je postigao veliki uspeh (i film i muzika iz filma). Bregović i Kusturica nastavljaju saradnju i na Kusturičinom sledećem filmu – “Arizona Dream” snimljenim 1993. Posle ovih filmova komponaovao je svetski poznate numere iz filmova „Kraljica Margo“ (1994.) i “Underground” (1995.)
Komponovao je muziku za brojne domaće, ali i svetske umetnike poput Igija Popa i Sesarija Evore.
Njegova muzika donosi južnoslovenske i romske teme i fuzija je popularne muzike sa tradicionalnom polifonom muzikom Balkana, tangom i duvačkim orkestrima.

Marija Šerifović, pop-zvezda, rođena je 1984. godine u Kragujevcu. U njenoj porodici muzika se profesionalno negovala generacijama. Prvi javni nastup pred publikom imala je sa samo dvanaest godina. Zvanični početak Marijine muzičke karijere desio se 2003. godine kada je snimila svoj prvi solo album pod nazivom „Naj, najbolja“. Iste godine učestvovala je na Budvanskom festivalu sa pesmom „Gorka čokolada“, koja je ubrzo postala hit, a na ovom takmičenju godinu dana kasnije sa kompozicijom "Bol do ludila" osvojila je prvo mesto. Trijumfovala je na festivalu Beovizija 2007. godine čime je izabrana za predstavnika Srbije na čuvenom muzičkom takmičenju Evrovizija koji se održavao u Helsinkiju, u Finskoj. Pesma „Molitva“ za kratko vreme obišla je sve gradove bivše Jugoslavije i zauzela posebno mesto u srcima ljudi, a isto to je osetila i cela Evropa, tako da je Marija postala prvi srpski pevač koji je pobedio na Evroviziji i omogućio da se ovaj veliki spektakl desi i u Beogradu maja ove godine.

Organizatori se posebno zahvaljuju: Telekomu Srbija, „Karlsbergu“ i Studiju B.

III – Ulica otvorenog srca  

Ulica otvorenog srca, tradicionalna prvojanuarska zabava u Svetogorskoj i Makedonskoj ulici i Skadarliji sa bezbroj malih programa za dobro raspoloženje biće održana u organizaciji Turističke organizacije Beograda i Ateljea 212.

Organizatori zadržavaju pravo izmene programa.

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
Baner
 
 
Baner
 
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena