vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
OTVORENA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA "VETAR – između piksela"
Izvor: DOB
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

U Dvorani kulturnog centra, u Kolarčevoj 6, u toku je izložba fotografija "VETAR – između piksela".  Izložbu čine odabrane fotografije sa snimanja istoimenog filma čiji su autori članovi filmske ekipe: Tamara Stajić, Igor Đorđević i Eroll Bilibani.  Izložba je istovremeno i najava sedam večernjih projekcija u bioskopu Dvorane kulturnog centra. Od 21- 28. septembra gledaoci će imati priliku da pogledaju ovo poslednje igrano ostvarenje rediteljke Tamare Drakulić, inače do sada publici poznatoj po dokumentarnim i eksperimentalnim formama dugometražnih filmova, za koje je i nagrađivana.

Film prati šesnaestogodišnjakinju Minu  koja sa ocem kajtsurferom dolazi na Adu Bojanu. U svojoj adolescentskoj potrebi za pobunom protiv roditelja, ona ne voli ništa u vezi sa sportom i avanturom. Ovog leta zaljubljuje se u momka Sašu, takođe kajtsurfera, dosta starijeg, a koji pritom ima i devojku. U dosadnim letnjim danima, oni razvijaju platonski odnos unutar kog bliskost ne zahteva obavezu i racionalnu potvrdu.

Reči Andrea Merloa (André Malraux): «Stil je način rekreiranja sveta u skladu sa vrednostim čoveka koji ga razotkriva», uvode nas u izložbu odabranih fiotogtafija, dok rediteljka filma "Vetar" dodaje da: «Film, tako, ne beleži samo ono što je ispred kamere, već u sliku utka i sve ono što se dešava oko nje.»

"Vetar" je svetsku premijeru imao na filmskom festivalu u Torinu, nakon čega su usledela prikazivanja na priznatim festivalima poput Geteborga i BAFICI-ija, koji se izdvaja kao najznačajniji festival u Latinskoj Americi. Na festivalu Terra Di Cinema (Sicilija), Igor Đorđević je uz petoricu kolega iz celog sveta, bio nominovan za najboljeg direktora fotografije.
Film je nagrađen nagradom žirija za najbolji srpski film na ovogodišnjem beogradskom FEST-u. Glavne uloge igraju Tamara Stajić, Erol Bilibani, Darko Kastratovic i Tamara Pjevic.

„Vetar“ će biti na ekskluzivno na repertoaru bioskopa DKC od 21-28. septembra, pa je ovih 7 dana jedinstvena prilika da se pogleda ovaj  film.

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena