vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
15 Beogradski Festival igre - karte za SC u prodaji!
Izvor: PR
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

Od 1. novembra, počinje prodaja ulaznica za predstave koje će se tokom 15. Beogradskog festivala igre izvoditi u Sava Centru. Prva u nizu trupa koje će gostovati na ovoj sceni već 15. marta, je Kompanija Dimitrisa Papajoanua iz Atine. Papajoanu je danas verovatno jedan od planetarno najzanimljivijih i najtraženijih umetnika. On dolazi sa svojom postavkom “Veliki krotitetlj”, premijerno prikazanom u maju ove godine u Onazisovom centru u Atini. Kritičari kažu da se "komad otkriva kroz jedan-i-po-sat lančane reakcije komičnih, lepih, senzualnih, erotičnih i magičnih slika koje ne prestaju da osvajaju do samog kraja, a ni dugo nakon završetka predstave.”

Samo dva dana kasnije, na istom mestu ćemo gledati čuvenu trupu Vertigo iz Izraela, koja po prvi put stiže u Srbiju. Koreografkinja Noa Verthajm, predstaviće se svojom najnovijom produkcijom „Jedan, Jedan i Jedan“. Delo istovremeno otkriva intimni i spoljni svet, gradeći metaforičnu vezu između dalekog i bliskog, odnosno sebe i drugog. Komad slavi energiju, i još jednom potvrđuje jedinstvenost izraelske savremene igre.  

23. marta će u Centru Sava, takođe po prvi put nastupiti Balet Hongkonga, i to u okviru turneje koja spaja London, Pariz, Beograd i Novi Sad. Tri vrhunska koreografa, Fei Bo, Edvard Lijang i Jorma Elo, udružili su se da svojim originalnim postavkama kreiraju predstavu za pamćenje. Od osnivanja 1979. godine, Balet Hongkonga je evoluirao u živu organizaciju scenskih umetnosti sa vrhunskim repertoarom koji se sastoji od niza umetničkih i tehnički izazovnih produkcija u izvođenju izuzetnih umetnika. Ansambl broji 50 igrača iz Hongkonga, Kine, Evrope i SAD, kao i iz drugih delova Azije.

Norveška kompanija Zero Visibility, vraća se u Beograd sa radom izuzetne koreografkinje Ine Kristel Johansen. Komad “Zaleđene pesme” tek čeka na svoju premijeru u Oslu, pa će nastup u Centru Sava, 25. marta, pred gledaocima koji će sedeti na sceni (kapacitet od oko 400 mesta), biti međunarodna premijera. Zanimljivo je da se radi o nagrađenom scenariju koji opisuje život na ostrvu Svalbard, jedom od najmirnijih mesta na planeti, gde postoji veliko skladište semena, 120 metara unutar planine. U tom “trezoru sudnjeg dana”, u sred večitog leda, deponovano je oko 840.000 uzoraka semena.

„Sidnejska kompanija igre  je zapanjujuća. Svi igrači su u svom punom vrhuncu, telesno i emocionalno, potpuno posvećeni delima i osnaženi smelim i inovativnim koreografijama“ navodi kritičar Njujork Tajmsa. Ovaj najpoznatiji australijski ansambl dolazi po prvi put u naš region, sa sjajnim triptihom koga čine dela Gabrijele Nenkajvel, Rafaela Bonačele i Čenga Cunga Lunga. Napore da se ovaj eksluzivni nastup dogodi u ovom delu Evrope, ukrstili su Beogradski festival igre sa predstavama u Centru Sava (4. aprila) i Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, i Cankarijev Dom iz Ljubljane.

Cene ulaznica za predstave u Centru Sava kreću se u rasponu od 1.000 do 2.300 rsd, i mogu se kupiti na blagajni ove dvorane.

Glavni program 15. Beogradskog festivala igre trajaće od 15.marta do 4. aprila 2018. godine. Realizaciju programa narednog festivala već su podržali Grad Beograd, Delegacija EU u Srbiji, ambasade i kulturni centri zemalja učesnica. Glavni partner Beogradskog festivala igre već jedanaest godina zaredom je kompanija Vip mobile. Svoju naklonost i podršku potvrdile su i kompanije Nivea, Nestlé Adriatic, Fondacija Hemofarm, DDOR Novi Sad, Heineken ®, Pardon Marbo Product, Ball Packaging Srbija, Vahali Production Services, Telegroup, hotel Hyatt Regency Beograd, i drugi.

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena