vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
Predstava ‘What the fuck are we doing here?' na 6. Beogradskom Irskom Festivalu
Izvor: BIF
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

Savremena pozorišna predstava koja se bavi fenomenom ‘odliva mozgova‘ - ‘What the fuck are we doing here?', biće izvedena u okviru šestog Beogradskog irskog festivala, koji će se održati od 9. do 18. marta. Predstava „What the fuck are we doing here?“ biće izvedena 15. marta u beogradskom klubu Elektropionir. Ovaj uzbudljivi farsični kabare sa jakom muzičkom komponentom baziran je na ličnim ispovestima autorskog tima i otvara teme perspektive i očekivanja mladih u Srbiji, emigracije, ksenofobije, identiteta i predrasuda u srpskom društvu.

Predstava je socijalno angažovana, a u isto vreme i duhovita. Bavi se fenomenom „odliva mozgova” polazeći od činjenice da se svake godine veliki broj mladih i obrazovanih ljudi seli u inostranstvo. Pomenuti fenomen nije samo usko vezan za Srbiju već za celu Evropu.

Autorski tim, na osnovu čijih ispovesti je izgrađena predstava, koja se izvodi na engleskom jeziku, čine: Maja Maletković (rediteljka i glumica), Katarina Janković (dramaturg i glumica), Dunja Sabljić (vizuelni identitet, ujedno i glumica), Željko Maksimović (glumac), kao i Danica Vujošević i Jovan Marić (muzika).

Insert/song iz predstave možete pogledati ovde

Podećamo vas da je Beogradski Irski Festival, čije će se šesto izdanje održati od 9. do 18. marta, raspisao foto konkurs na temu: „Granice i Periferije”, a pobednika očekuje vredna nagrada. Rok za slanje radova je 28. februar 2018. godine. Glavna nagrada je GoPro Kamera. Više informacija o foto konkursu možete pronaći na sledećoj stranici - ovde

Program predstojećeg Beogradskog irskog festivala inspirisan je Evropskom godinom kulturne baštine, za koju je 2018. proglašena od strane Evropskog parlamenta, pa publiku očekuju najznačajnija i najnovija filmska ostvarenja iz Irske, predavanja i izložbe, koncerti, pozorišne predstave, radionice i drugi atraktivni kulturni događaji, kao i niz zanimljivih gastronomskih dogodovština.

Beogradski Irski Festival organizuje irski novinar sa srpskom adresom Jas Kaminski u saradnji i uz podršku institucija i partnera: Ambasada Republike Irske u Atini, Irish Honorary Consulate (Srbija), Irski filmski institut, Culture Ireland, delegacija Evropske Unije, EU Info centar, Grad Beograd, CRH, BPI, Agri Business Partner, Comtrade, Jameson, Guinness, Turistička organizacija Beograda, Jugoslovenska Kinoteka i druge kulturne institucije i partneri bez kojih održavanje Beogradskog Irskog Festivala ne bi bilo moguće. 

Beogradski Irski Festival online:
Sajt - www.irishfest.rs

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
Baner
 
 
Baner
 
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena