vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
Belgrade Sport Fest 2009.
05 – 07. jun, Ada Ciganlija
Izvor: Ogledalce i Beogradska kulturna mreža
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

Jubilarni peti po redu Belgrade Sport Fest i ove godine održava se na Adi Ciganliji od 05 – 07. juna.

Beogradski festival sporta će na omiljenom gradskom izletištu okupiti hiljade rekreativaca i profesionalnih takmičara koji će se takmičiti ili prezentovati preko 50 sportskih disciplina.

Već tradicionalno u okviru festivala, očekuje nas internacionalno takmičenje za najjačeg čoveka "Strong Man Cup". Desetak snagatora pokušaće da pomere granice ljudske snage u različitim discpilinama, dižući neobične predmete i opterećenja, demonstrirajući veštinu, spretnost i snagu.

Prepoznatljiva gradska manifestacija Dan limenke već drugu godinu za redom održava se u okviru Sport festa. Can Day je događaj koji prvenstveno promoviše očuvanje životne sredine i predstavlja zabavno timsko takmičenje po uzoru na "Igre bez granica", tokom kog se timovi kroz nekoliko igara takmiče u osvajanju vrednih nagrada. Posetioci će imati priliku da se dobro zabave učestvovanjem u simpatičnim igrama uz raznolik muzički program a za fenomanalnu zabavu pobrinuće se domaćin ove manifestacije, Prljavi Inspektor Blaža, zbog ove prilike specijalno imenovan - Blaža Reciklaža.

U organizaciji Dobrotvornog fonda Katarina Rebrača, u  okviru ”Ženskog dana sporta i zdravlja”, sve dame imaće priliku da besplatno učestvuju u fitnes programima tokom celog dana. Zelena površina od 500m2 biće pretvorena u oazu sporta i zdravlja a sve zainteresovane dame biće u prilici da na jednom mestu dobiju bezbroj korisnih informacija o zdravlju, ishrani i lepoti.

Svakako jedna od najpopularnijih disciplina na Belgrade Sport Fest-u je takmičenje u Bungee Jump skokovima. Ovaj adrenalinski sport postaje sve popularniji kako u svetu tako i kod nas. Takmičenje prati veliki broj posmatrača a izvođači najlepšeg skoka, sa bandži krana visokog 60m, osvajaju vredne nagrade. Belgrade Sport Fest tradicionalno poklanja 50 skokova.

Svako ko voli  dobar mali fudbal, odličan basket, takmičenje u zakucavanju i šutiranju trojki, uživaće u majstorijama  ekipa sa Beogradskog Univerziteta kao i univerzitetskih ekipa iz inostranstva, u okviru "BEST-Studentskog sportskog dana". Dobru zabavu upotpuniće i muzika sa DJ pulta, kao i revijano takmičenje u Cheerliding-u.
U okviru Belgrade Sport Fest Basket Cup-a, održaće se Basket turnir poznatih ličnosti.Svoje Basket umeće će prezetovati, u direktnim duelima, muzičari, glumci, itd. Organizovano je i takmičenje u Odbojci na pesku muških i ženskih ekipa, koje će trajati sva tri dana festivala.

Aikido, tekvodno, japanska điuđica, ninjutsu, karate, boks, džudo, rvanje  su samo neke od borilačkih veština koje će sva tri dana festivala prezentovati najmlađi polaznici kao i odrasli, kao način kako da se odbranite, koristeći snagu protivnika.

Za ljubitelje plesa i igre, poznate beogradske plesne grupe i klubovi u različitim plesnim stilovima predstaviće bezbroj atraktivnih koreografija, fizičku spemnost i uigranost, uz pratnju najpopularnijih muzičkih mixeva.

Druženje, priroda i igra su lajt motivi ovog festivala koji okuplja veliki broj (mladih) ljudi u cilju promocije rekreativnog sporta i zdravog načina života. Kao podrška ovogodišnjeg festivala nevladine organizacije će  sprovesti kampanje radi edukacije mladih u borbi protiv droga i nasilja, a posebna pažnja usmeriće se na  kampanju “Antidoping u sportu”.

Glavni cilj Belgrade Sport Festa je promocija sportskog života mladih. Javnost je svedok činjenice da su škole i druga sastajališta mladih u Srbiji pune nasilja, prisustva droge i alkoholizma, a manifestacija kakva je Sport Fest daje doprinos popularizaciji sasvim drugačije životne filozofije mladih, jedine koja istinski doprinosi mentalnom zdravlju nacije, čiju esenciju čine druženje, priroda i igra.

Festival organizuje Beogradska kulturna mreža uz podršku JP Ada Ciganlija. Za sve dodatne informacije informišite se putem oficijalnog sajta www.belgradesportfest.com

Pridružite se Sportskoj fešti poslednjeg vikenda maja na  Adi Ciganliji!

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena