vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
Hartefakt: Peti HFestival - Predstave NORA-LUTKINA KUĆA & PRST
Izvor: Bitef teatar PR
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

Od 10. do 15. decembra na nekoliko lokacija u Beogradu i Novom Sadu biće održan peti HFestival. Ranije poznat kao Festival tolerancije, HFestival u organizaciji Hartefakta promoviše radove mladih autora, angažovanu umetnost, regionalnu saradnju i potrebu za odgovornim društvom pozivajući javnost da se upozna i poveže sa različitim delima iz oblasti vizuelnih i izvođačkih umetnosti koje su obeležile rad Hartefakta i njegovih partnera u prethodnoj godini. Otvaranjem izložbe fotografija Fadila Šarkija „Putevi očajnika“, 10. decembra ujedno je i otvaranje HFestivala. Izložba predstavlja aktivno svedočanstvo umetnika koji je u jeku migrantske krize putovao sa grupama migranata u Mađarsku. Ove godine publika i gosti festivala imaće prilike da pogledaju dve predstave.

Kazalište Hotel Bulić iz Zagreba 10. decembra od 20.00 u Bitef teatru gostuje sa predstavom Nora, u režiji Senke Bulić. Ova predstava je inovativno čitanje Ibzenovog klasika, kontekstualizovana tako da preispituje savremena pitanja vezana za stvarne i iluzorne slobode izbora.

Druga predstava koju će posetioci HFestivala 11. decembra od 20.00 u CZKD imati prilike da vide je „Prst“ autorke Doruntine Bashe (nagrađene na Hartefaktovom konkursu za najbolji savremeni angažovani dramski tekst 2011. godine) u režiji Ane Tomović i produkciji Hartefakta. Predstava se bavi pozicijom žena na Kosovu čiji su muževi i sinovi nestali tokom rata.

Poseban fokus ovogodišnjeg festivala je na velikoj konferenciji o izvođačkim umetnostima u okviru platforme NEW. Konferencija će se 13. decembra održati u Jugoslovenskoj kinoteci.

Sarajevo Film Festival predstaviće se programom „Suočavanje sa prošlošću“, u okviru kog će biti prikazano četiri filma iz ovogodišnje selekcije sarajevskog Festivala.

Draško Adžić, jedan od najistaknutijih savremenih stručnjaka za primenjenu muziku u regionu, 15. decembra od 20.30 u atrijumu Narodnog pozorišta, održaće se koncert pozorišne muzike, čime se peti HFestival zatvara.

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena