vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
Sat za našu planetu
24.03.2010
Izvor: McCann Erickson PR
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

U subotu, 27. marta Svetski fond za zaštitu prirode (WWF), organizuje akciju pod nazivom „Sat za našu planetu 2010“ (Earth Hour 2010), čija je ideja da se tačno u 20:30h na sat vremena ugase svetla u gradovima širom sveta u cilju pružanja doprinosa borbi protiv klimatskih promena. Ove godine je najavljeno da će ukupno 18 kompanija Carlsberg grupacije, u našoj zemlji Carlsberg Srbija, u subotu, 27. marta, isključiti svetla na sat vremena od 20:30 do 21:30 (po lokalnom vremenu), i tako učestvovati ovoj, iz godine u godinu, sve značajnijoj akciji.

Sat za našu planetu je globalna akcija koja poziva domaćinstva i kompanije da isključe svetla koja im nisu potrebna na sat vremena kako bi se podigla svest o globalnim klimatskim promenama i podstaklo učešće u rešavanju ovog problema. Takođe, i svi građani su pozvani da učestvuju u „Satu za našu planetu“ isključivanjem svetla kod kuće od 20:30 do 21:30 u subotu, 27 marta.

Broj kompanija Carlsberg grupacije, među kojima je od početka i Carlsberg Srbija, a koje će učestvovati u akciji „Sat za našu planetu“ je porastao na 18 u 2010. godini, u poređenju sa 14 u 2009. i tri u 2008. godini.

Kompanije učesnice u ovogodišnjoj akciji su: Carlsberg Group (matična kompanija), Carlsberg Srbija, Carlsberg Italija, Carlsberg Poljska, Carlsberg Malezija, Carlsberg Danska, Carlsberg Bugarska, Carlsberg Hrvatska, Carlsberg Kina, Carlsberg Švedska, Baltika Breweries (Rusija), Carlsberg Uzbekistan, Feldschlösschen, Sinebrychoff, Aldaris (Letonija), Hue Brewery Limited (Vijetnam), Carlsberg UK i Gorkha Brewery (Nepal). Kao učesnice u Satu za našu planetu, one su se obavezale da isključe sva svetla koja im nisu neophodna – uključujući svetla u pivarama, kancelarijama i reklame. Mnoge od njih su u okviru učešća isplanirale i sopstvene kreativne inicijative.


O Satu za našu planetu

Sat za našu planetu je pokrenut 2007. u Sidneju, kada je ukupno 2,2 miliona domova i kompanija isključilo svetlo na sat vremena i tako pokazalo svoj stav protiv klimatskih promena. Samo godinu dana kasnije, ova akcija se pretvorila u globalni pokret sa više od 50 miliona učesnika u 35 zemalja. Svetske znamenitosti kao što su most Harbor u Sidneju, CN kula u Torontu, most Golden gejt u San Francisku i rimski Koloseum ostale su u mraku, simbolišući nadu u uspeh hitne akcije po ovom pitanju.

U martu 2009. su stotine miliona ljudi uzele učešća u trećem Satu za našu planetu. Više od 4000 gradova u 88 zemalja zvanično je isključilo svetlo u znak podrške planeti, čime je Sat za našu planetu 2009. postao najveća svetska inicijativa protiv klimatskih promena.

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena