vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
Dani Beograda `10
16. – 19. april 2009.
14.04.2010
Izvor: Ogledalce
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

Dani Beograda
Od 16. do 19. aprila

Dani Beograda su najveća  gradska svetkovina. Vezani su za dva značajna datuma iz istorije Beograda – 16. aprila 878. kada se ime Beograda prvi put pojavljuje u jednom pisanom, a sačuvanom  dokumentu i 19. aprila 1867. godine kada su srpskom knezu Mihailu Obrenoviću simbolično predatati  ključevi Grada Beograda.

U okviru Dana Beograda i ove godine, kao  i prethodnih sedam, planirano je održavanje brojnih kulturnih, obrazovnih  i protokolarnih manifestacija i programa.
Takođe, biće dodeljene i tradicionalne - godišnje nagrade Grada Beograda, pojedincima i grupama, koji su se svojim stvaralaštvom i uspesima nametnuli za dobijanje ovog najvišeg i najprestižnijeg priznanja koje dodeljuje Grad Beograd.

U okviru programa, posebno je posvećena pažnja organizaciji  i podršci programima u tzv. ”prigradskim” Opštinama: Lazarevac, Mladenovac, Obrenovac, Grocka, Sopot, Surčin. I Opštine Čukarica i Rakovica, takođe imaju svoje posebne programe.

Centralni događaj će svakako biti svečano otvaranje obnovljenog Avalskog tornja, u sredu 21. aprila 2010. godine. Ističemo još i: premijeru kultnog mjuzikla “Na slovo na slovo” u Pozorištu na Terazijama,  posebne programe gradskih institucija kulture, večeri posvećene stvaralaštvu nedavno preminulog Mome Kapora, predstavljanje novog Muzeja Zepter u Knez Mihailovoj ulici, promocije monografija u izdanju Biblioteke grada Beograda, kao i Muzeja grada Beograda.

U sportskom delu 18. aprila biće održan Beogradski maraton, a Turistička organizacija Beograda pripremila je posebne turističke programe za razgledanje brojnih kulturno-istorijskih spomenika, sa posebnim akcentom na obilazak Skadarlije.
U duhu Dana Beograda 20. aprila u Sava centru biće premijera filma “Kao rani mraz” Đorđa Balaševića.

Pozivamo gradjane da  se pridruže  proslavi Dana Beograda.

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena