vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
Prvi Beogradski festival hrane i pića
10.06.2010
Izvor: Agencija Headline
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

Posle Njujorka, Londona, Melburna, Dubaija, najzad i kod nas, jedinstveno gurmansko iskustvo pod vedrim nebom. Prvi Beogradski festival hrane i pića održaće se na Kalemegdanskoj tvrđavi 12. i 13. juna.

Osnovna ideja ovog festivala je da se na jednom mestu, po prvi put u Beogradu predstave kulinarski specijaliteti najboljih, najposećenijih i najpoznatijih restorana Beograda i da se posetiocima pruži potpuno nov, gurmansko-hedonistički doživljaj za sva čula.

Pored restorana, posetiocima će se predstaviti i najpoznatiji proizvođači hrane i pića, catering servisi, podrumi vina, poslastičari, komercijalni sponzori. Svako od izlagača će imati svoje zasebno mesto na festivalu, u vidu ekskluzivnih štandova.

Sa zadovoljstvom vas pozivamo da prisustvujete svečanom otvaranju festivala 12. juna, u 12.00 sati na Kalemegdanskoj tvrđavi i uživate u fantastičnim ukusima koje su za vas pripremili mnogobrojni učesnici Festivala, u subotu.


Beogradski festival hrane i pića predstavlja novu, originalnu, masovnu manifestaciju koja će postati tradicionalna i atraktivna kako za Beograđane tako i za domaće i strane turiste. Za dva dana, koliko festival traje, očekuje se poseta od oko 50.000 ljudi.

Beogradski festival hrane i pića je i:

- Društveno-odgovoran projekat jer se organizatori zalažu za podizanje društvene svesti o pravilnom odlaganju i recikliranju otpadaka hrane i ambalaže. Takođe, sva dodatna hrana će biti donirana u Banku hrane
- Festival ima i edukativni karakter jer će se u okviru njega držati radionice za decu i odrasle
- Festival sa bogatim i raznovrsnim zabavno-muzičkim sadržajem u kojem će učestvovati brojni jazz sastavi, poznati bendovi, dj-evi...

Zanimljivo je da je jedan od promotera i idejnih tvoraca licenciranih Taste Festivala i najpoznatiji svetski kuvar Jaime Oliver, koji je na ovaj način I promovisao čuveni LUNCH PROJECT (zdrava ishrana za osnovce i srednjoškolce), koji je izazvao pravu revoluciju prvo u Britanskoj vladi, u celom Ujedinjenom Kraljevstvu, a zatim i Evropi i SAD.

Nama će se u Beogradu pridružiti brojne domaće poznate ličnosti koje će dati svoj doprinos u promovisanju prvog Beogradskog Food & Drink Festivala.

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena