vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
Počinje gradnja Beogradske komedije
05.07.2010
Izvor: Informativna služba Gradske opštine Palilula
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

Zabadanjem prvog krampa u koren divljeg rastinja na prostoru budućeg pozorišta, glumac Dragan Gagi Jovanović simbolično je označio početak radova na izgradnji novog pozorišta, prvog posle 43 godine u Beogradu.
U tom poduhvatu, su ga, takođe u kompletnoj građevinarskoj opremi, podržali dva barda srpskog pozorišta teatrolog Jovan Ćirilov i pisac Dušan Kovačević kao i predsednik opštine Palilula Danilo Bašić.

– Radni naziv je Beogradska komedija, koji i najavljuje buduće žanrovsko opredeljenje pozorišta. Dobru volju imamo ali kompletna sredstva još nismo obezbedili, pa smo pozvali na mobu iskusne radnike, Jovana i Duška, koji su se do sada dokazali u izgradnji pozorišta – rekao je Dragan Jovanović, šaljivo najavljujući budući teatar humora. – Biće to radionica smeha, jer smeh je nešto što nedostaje ovom narodu a i moja je želja od dečačkih dana – dodao je Jovanović.

Jovan Ćirilov je govoreći o humoru kao našoj tradiciji, od kako je rekao Sterije pa do Duška i modernih pisaca, naznačio da Srbi saznaju kroz smeh, ponekad i uz suze i izrazio zadovoljstvo što će grad dobiti mesto u kome vlada humor.

Dušan Kovačević je rekao da je ovo je jedan izuzetno lep dan za kulturu u Srbiji, i da može bude inspirativan za sve one koji sumnjaju da može nešto da se uradi.
– Bio sam na mnogim gradilištima ali nikad nisam video ovakav teren koji treba pretvoriti u pozorište – rekao je Kovačević aludirajući na gusto rastinje koje se stvorilo u prethodnoj deceniji na zgarištu nekadašnjeg studija novokomponavane muzike nazvavši ga ''dolinom Amazona''. On je izrazio nadu da će već na proleće, u potuno novom i moderno opremljenom prostoru, posetioci moći da uživaju u prvim predstavama.

Predsednik opštine Palilula Danilo Bašić osvrnuo se na istorijat kompleksa današnje Ustanove kulture Palilula, bibvši Narodni univerzitet Braća Stamenković, koji je bio zapušten 40 godina, i kome će pripadati buduće pozorište.

– Decenijama se nije ulagalo u ovo zdanje, danas se obnavlja i sa ponosom mogu da kažem da na Paliluli kultura nije zadnja rupa na svirali, kako to obično biva. Potrudili smo se da danas kultura bude glavno dešavanje u našoj opštini i gradu. Želja nam je da našim građanima pružimo lep kutak gde će se lepo osećati i gde će biti smeha kao i da naša deca žive u lepšem okruženju nego što smo ga mi imali prethodnih 30 godina – rekao je Bašić.

Opština Palilula obezbedila je oko 10 miliona dinara, što će prema rečima prvog čoveka opštine Palilula biti dovoljno za izvođenje grubih građevinskih radova i da se sala stavi pod krov, dok će za opremanje enterijera sredstva biti obezbeđena naredne godine kada je i planirana premijera prve predstave. On je, takođe pozvao i sponzore da se uključe u ovaj poduhvat kako bi prestonica što pre dobila novu dolinu smeha. U novom teatru planirano je da bude oko 500 sedišta.

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena