vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
Pokretni inkluzivni muzej na Adi Ciganliji
03.07.2010
Izvor: McCann Erickson Public Relations
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

Najbolji studentski radovi u okviru projekta Pokretni inkluzivni muzej biće izloženi na Adi Ciganliji, kod restorana Jezero, od 02. do 11. jula.
Svi posetioci Ade na ovaj način imaće priliku da se upoznaju sa zanimljivim dizajnom upotrebnih predmeta koji olakšavaju život osobama sa invaliditetom i njihovim porodicama.

Ovaj jedinstveni projekat pokrenuli su Centar za razvoj inkluzivnog društva i Eurobank EFG, partner i donator zahvaljujući kojem je omogućena realizacija projekta, a JP „Ada Ciganlija“ pridružila se projektu pružajući izložbeni prostor i donirajući sredstva za izradu jednog od izloženih predmeta.

Početkom 2010. godine započet je projekat Pokretni inkluzivni muzej raspisivanjem konkursa za studente dizajna u Srbiji. Stručna komisija koju su činili predstavnici Evropskog instituta za dizajn i invaliditet opredelila se za 27 najboljih radova, koji su prvo prikazani u Holu Narodne Banke Srbije. U planu je da jedinstvena izložba do kraja godine obiđe najveće gradove u Srbiji i na taj način skrene pažnju na potrebu za inkluzijom.

Kao deo ove ideje, otvara se i izložba na Adi Ciganliji, omiljenom beogradskom izletištu koje tokom letnjih dana poseti i do 150.000 ljudi dnevno. Pored toga, Ada Ciganlija predstavlja izletište koje je prilagođeno svima. Pored obezbeđenih parking mesta, prošle godine je otvoren Sportski centar za osobe sa invaliditetom, prilagođen je prilaz Jezeru i drugim zabavnim sadržajima. Ove godine, ovo javno preduzeće je na dečijem igralištu instaliralo nekoliko mobilijara za decu sa invaliditetom.

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena