vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
Belef 2010
16. jul – 08. avgust 2010.
12.07.2010
Izvor: Belef centar
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

Ove godine Beogradski letnji festival - BELEF, pod sloganom’’Na novom talasu’’, pokušаće da predstavi Beograd kao kulturni centar regiona, kao grad koji i preko leta ima kvalitetnu kulturnu ponudu i tolerantnu, komunikativnu, urbanu suštinu.

Početak novog talasa u Srbiji vezuje se za 1980. godinu i izdanje kultne ploče “Paket aranžman”, koja je promovisala jednu novu, autentičnu estetiku i pogled na svet koji su Idoli , Šarlo akrobata i Električni orgazam uneli u našu kulturu. Novi talas je afirmisao nove ideje i u tom periodu nam se činilo da je Beograd centar Evrope, centar sveta. Novi talas je iznedrio generaciju značajnih umetnika, autentičnih ličnosti, koji su Beogradu dali šarm i neodoljivost od koje se i danas živi.

Nizom koncerata, izložbom fotografija, projekcijom filmova, tribinama, obeležićemo u okviru Beogradskog letnjeg festivala, koji se ove godine organizuje od 16. jula do 08. avgusta, pod sloganom ’’Na novom talasu’’, trideset godina novog talasa, kao poslednjeg velikog urbanog praska, muzičkog i umetničkog pokreta u Srbiji i celoj bivšoj Jugoslaviji. Ponovo će zasvirati umetnici i grupe iz Srbije, kao i bendovi iz regiona, koji su obeležili ovaj pravac. Uz njih će, takođe, nastupiti i novi, aktuelni predstavnici alternativne muzičke scene iz Srbije i regiona, sa čijim nastupima će beogradska publika imati uvid u trenutna dešavanja na aktuelnoj alternativnoj muzičkoj sceni.

U oblasti vizuelne umetnosti i teatra takođe će biti predstavljene nove tendencije aktuelne umetničke scene regiona i Evrope, u saradnji sa inostranim kulturnim centrima, forumima i institutima u Srbiji.

U okviru vizuelnog programa prvi put će biti predstavljen ‘’Otvoreni bioskop’’ u okviru koga će se predstaviti filmski festivali kratkog metra, alternativnog, autorskog i dokumentarnog filma iz regiona. Program “Otvorenog bioskopa” će biti besplatan, svojevrstan festival festivala, na kome će svi zainteresovani, kao i slučajni prolaznici Kalemegdanom, moći da saznaju koji festivali predstavljaju filmsko stvaralaštvo te vrste, kao i da vide nagrađene filmove. Budimo svi na novom talasu kreativnosti ovoga leta.

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
 
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena