vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
Druženje sa Juricom Pađenom
Jugoton, 19. avgust u 14h
18.08.2010
Izvor: Beogradska kulturna mreža
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

Jurica Pađen i zagrebački rock sastav Aerodrom potpisivaće diskove u Jugotonu, Nušićeva 27, u četvrtak 19. avgusta u 14h. Svi fanovi i ljubitelji njihove muzike imaće prilike da se druže sa Juricom i ostalim članovima grupe.

Zbog obaveza koje imaju pred nastup na Beer Festu, Jurica i ekipa zadržaće se u Jugotonu 45 minuta.

Da podsetimo, decembra 2008. godine Jurica Pađen i Aerodrom održali su koncert u prepunoj zagrebačkoj Tvornici. Tim povodom Croatia Records je izdala CD Live at Tvornica, Hitovi i legende, a od nedavno ovo izdanje može da se nađe u prodaji u Jugotonovim prodavnicama u Beogradu i Subotici.

Uz najveće autorske hitove 80-tih Jurice Pađena, „Obična ljubavna pesma“, „Fratello“, „Dok misli mi vrludaju“, i druge, Pađen, Šojat i Leiner su svirali i pesme grupa sa kojima su saradjivali, kao što su: „Zamisli život u ritmu muzike za ples“, „Vi prekrasni ljudi“ od Jure Stublića, „Moju prvu ljubav“ od Darka Rundeka, „Lutku za bal“ Parnog valjka i nekoliko pesama od Džonija Štulića.

Zagrebački rock sastav “Aerodrom” osnovao je 1978. godine Jurica Pađen, veliki muzički zanesenjak koji je odrastao na muzici legendarnih “Beatlesa”, koji su mu kao uzor bili motiv za upis u muzičku školu.
Pađen je vrlo rano počeo sam da piše pesme, a po završetku muzičke škole pridružio se “Grupi 220”, koja se kasnije transformira u grupu “Parni valjak” s kojom ostaje tri godine.
U periodu od 1978. do 1986. godine grupa “Aerodrom” izdala je pet studijskih albuma: “Kad misli vrludaju”, “Tango bango”, “Obične ljubavne pjesme”, “Dukat i pribadače” i “Trojica u mraku”, i u tom periodu bili jedna od najpopularnijih grupa u državi.
Svoj poslednji studijski album pod nazivom Rock @ roll Jurica Pađen & Aerodrom objavili su 2007. godine. Osim ova dva albuma u Jugotonu može da se nađe i solo album Jurice Pađena iz 2005. godine  „Žicanje“ kao i ultimativna kolekcija.

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena