vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
Na Belgrade Beer Festu 900.000 ljudi
Beograd dobio najmasovniji festival u Evropi
23.08.2010
Izvor: Beogradska kulturna mreža
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

Poseta na ovogodišnjem Belgrade Beer Festu, koji je održan od 18. do 22. avgusta na Ušću, premašila je sva očekivanja, pa i prognoze Beogradske kulturne mreže, koja je producent festivala. Po redovnim merenjima oko ponoći, kada je gužva bila najveća, kroz Ušće je, tokom pet festivalskih večeri, prošlo oko 900.000 ljudi. Belgrade Beer Fest je time postao najmasovniji evropski festival. Posle pet dana i posle nastupa četrdeset izvođača, Belgrade Beer Fest zatvoren je sinoć izvanrednim koncertom grupe Van Gog, nastupom DJ Mausa i DJ Lapca kao i takmičenjem u brzom ispijanju piva – Lavovski cug.

Pivopije su se nadmetale u nekoliko kategorija, pilo se Lav pivo iz 0,5l krigle i držali su se bokali sa pivom ukupne težine 3,2kg. Pobednici po kategorijama su:
Vladimir Marković – brzo ispijanje piva (muškarci pojedinačno) – kriglu od 0,5l popio za 2,4sek. Drugi je bio Krsto Erić sa vremenom 2,45sek, a treći Nikola Nešković sa 2,50 sek.
U ženskoj konkurenciji pobedila je Desa Grujović (3,1sek), a pratile su je Jovana Adamović (5,1sek) i trećeplasirana Milica Stojanović. U kategoriji ekipnog ispijanja piva (3 člana, minimum jedna devojka) četvrtu godinu za redom pobedila je ekipa „Munze“ kojoj je bilo potrebno svega 13,8sek da popije 1,5l Lava. U kategoriji držanja bokala sa pivom, Miloš Milinković iz Beograda, postavio je novi rekord festivala – 5min12sek. Pratili su ga Nikola Devetak (4min56sek) i Filip Jovanović (3min46sek). U ženskoj konkurenciji držanja bokala sa pivom pobednica je bila Milica Stojanović (2min12sek), drugoplasirana Jovana Adamović (1min11sek) i trećeplasirana Desa Grujović (0,53min).

Tradicionalno, dodeljene su i nagrade najuspešnijim izlagačima na Festivalu. Beogradska kulturna mreža, producent festivala dodelila je nagrade u 4 kategorije:

• Najbolje pivo Festivala – Jelen pivo (6 godina za redom)
• Najbolja promocija – Lav pivo
• Najljubaznije osoblje Festivala – Lav pivo
• Najlepši štand na Festivalu – Amstel pivo

Recan fond za povraćaj i reciklažu limenki nagradila je Miloša Čičića biciklom od recikliranog aluminijuma – la ricicletta, kao pobednika nagradne igre koja se odvijala na štandu recan fonda na Festivalu.

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
Baner
 
 
Baner
 
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena