vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
Beogradski festival cveća
23 – 26. septembar 2010.
20.09.2010
Izvor: Cultural Front
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

Beogradski festival cveća je trodnevna multimedijalna manifestacija koja će biti održana od 23. do 26. septembra 2010. godine, i to 23. septembra u Kulturnom centru GRAD, od 24. septembra do 26. septembra u galeriji Progres, 25. septembra i 26. septembra na Platou, i 25. septembra u Studentskom parku (program za decu).

Teme festivala kreću se u okviru urbane ekologije i kulture, zaštite, uređenja i razvoja urbanih pejzaža, cvetnog dizajna i srodnih oblasti. Festival je koncipiran u nekoliko programskih celina sa edukativnim, kulturno-zabavnim, promotivnim i izložbenim programom. Deo programa biće usmeren na stručnu javnost, a deo programa biće otvoren za široku populaciju građana Beograda i okoline. BFC je neprofitan događaj, edukativnog, promotivnog i zabavnog karaktera, a nosilac projekta je udruženje građana EKOsfera iz Beograda.

U okviru naučno-edukativnog dela programa Beogradskog festivala cveća 23. septembra, u KC Grad biće organizovano:

10:00h – 13:00h
Prezentacija projekata Podmlatka udruženja pejzažnih arhitekata Srbije (PUPA): „Urbani džepovi“ i „Baštenske kolonije“ sa debatom, na koje će biti pozvani predstavnici svih gradskih opština, relevantnih sekretarijata i drugih javnih institucija,

13:30h – 15:00h
Stručno predavanje u oblasti savremene pejzažne arhitekture i dizajniranja javnih prostora gostujućeg predavača iz Francuske, gospođe Lori Konjam, pejzažiste, na temu „Uređenje pejzaža u urbanoj sredini“ sa osvrtom na uređenje zaštićenih predela kulturne baštine. Predavanje je namenjeno studentima pejzažne arhitekture, arhitekture, prostornog planiranja i istorije umetnosti, kao i stručnjacima relevantnih oblasti i profesija.

Cilj Beogradskog festivala cveća je da na ovaj način otvori lokalne projektne inicijative kroz koje se podstiče saradnja i dvosmerna komunikacija između autora, institucija, nevladinih organizacija i zainteresovanih građana. Istovremeno ovo je prilika za mlade uspešne autore da svoje ideje i projekte prezentuju predstavnicima nadležnih institucija, pozovu ih na saradnju i zadobiju njihovu podršku za realizaciju prikazanih projekata.

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena