vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
Pokrenut sajt posvećen bolestima centralnog nervnog sistema
28.09.2010
Izvor: McCann Erickson Public Relations
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

Na Trgu slobode u Novom Sadu 21. septembra je obeležen Svetski dan borbe protiv Alchajmerove bolesti pod sloganom „Demencija – Vreme je za akciju“ u organizaciji Udruženja građana "Alchajmer". Cilj je podizanje svesti građana o opasnosti i rasprostranjenosti ove bolesti kod nas i u svetu.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, 120.000 ljudi u Srbiji boluje od Alchajmerove bolesti, a lekovima se leči svega 4.000.

Povodom obeležavanja dana borbe protiv Alchajmerove bolesti kompanija Lundbeck pokrenula je danas sajt na adresi www.demencija.rs na kome se mogu pronaći korisni stručni tekstovi i uputstva za negu bolesnika od ove ali i drugih sličnih bolesti centralnog nervnog sistema kao što su depresija, anksioznost, parkinsonova bolest i shizofrenija.

 
O Alchajmerovoj bolesti

Alchajmerova bolest je degenerativni moždani poremećaj srednjeg ili poznog životnog doba koji uništava neurone i veze u moždanoj kori što dovodi do značajnog gubitka moždane mase. Danas se smatra glavnim uzrokom senilne demencije koja se nekad smatrala normalnim stanjem u starosti. Alchajmerova bolest uzrokuje postepeno i nepovratno gubljenje pamćenja, sposobnosti govora, svesti o vremenu i prostoru, i, konačno, sposobnost da se brinu sami o sebi.

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
Baner
 
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena