vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
U susret 55. sajmu knjiga u Beogradu
28.09.2010
Izvor: BETA
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

Ovogodišnji 55. sajam knjiga u Beogradu, koji se održava od 25. do 31. oktobra, biće u znaku književnih jubileja, odnosno sećanja na Mešu Selimovića (1910-1982) i Lazu Kostića (1841-1910).

Urednica programa Međunarodnog beogradskog sajma knjiga Vladislava Gordić-Petković rekla je da će, pored veka od rođenja književnika Meše Selmovića i 150. godišnjice smrti pesnika Laze Kostića, raznovrsnim programima biti obeležen i vek srpskog stripa.

Prema njenim rečima, pored brojnih pisaca iz Švedske, ovogodišnjeg počasnog gosta Sajma knjiga, Sajam će ugostiti i ugledne pisce iz Ukrajine, Velike Britanije, Hrvatske, Slovenije i Makedonije. Posebni gosti Sajma biće autori iz Istre okupljeni oko "Kuće za pisce", koji će predstaviti književnost tog regiona Hrvatske.

"Ćaskaonica" Sajma knjiga, program koji je uveden prošle godine, ugostiće pisce iz Srbije i regiona, od "modernih klasika do autentičnih desperadosa", a novost je što će pored pisaca u njoj ove godine nastupati i rokeri i blogeri.

U pripremi su i maraton kratke priče, organizovan u saradnji s festivalom "Kikinda šort", s gostima iz osam zemalja, i maraton urbane poezije koji će, uz video-filmove, ples i performans, odati počast velikom srpskom pesniku i eksperimentatoru Lazi Kostiću.

Iz Ambasade Švedske u Beogradu ranije je najavljeno da će ta zemlja svoju književnost i kulturu predstaviti u programu "Glasovi Švedske", uz gostovanje brojnih autora.

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena