vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
Gostovanje maestra Jovana Kolundžije
u Seulu
Izvor: Guarnerius
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

Naš istaknuti violinista, maestro Jovan Kolundžija, će na poziv Korejske fondacije Vlade Republike Južne Koreje (Korea Foundation), a na inicijativu Nj. E. gospodina Đonghe, ambasadora Republike Koreje u Beogradu, od 4. do 10. oktobra 2010. godine boraviti u Seulu.

Maestro Kolundžija će u sredu, 6. oktobra 2010. godine, održati majstorski kurs na Muzičkoj akademiji Seulskog univerziteta, a u petak, 8. oktobra Kolundžija će nastupiti u sali Mozart Hall, uz klavirsku saradnju poznate korejske pijanistkinje Čoi Song-Hje (Choi Seung-Hye). Na programu koncerta će biti dela Leklera, Baha i Bramsa.

Za Kolundžijin koncert u prestižnoj Mocart sali, vlada veliko interesovanje, a majstorski kurs na muzičkoj akademiji pri Seulskom narodnom univerzitetu, će okupiti najbolje mlade studente violine Seulskog univerziteta.

Korejska fondacija već dvadeset godina svojoj publici predstavlja istaknute svetske umetnike i stoga je i upućen poziv Kolundžiji, da kao najbolji violinista sa ovih prostora, gostuje u Seulu.
Fondacija će upriličiti i susrete našeg maestra sa najznačajnijim ličnostima iz sveta korejske kulture: profesorom Dong-sun Kwak (direktor Yonsei muzičkog istraživačkog instituta), predsednikom odbora Seulskih kulturnih centara, profesorom Hee-sook Oh (predsednik Muzičkog društva Koreje, pri Seulskom državnom univerzitetu), Myeong-hoon Jung (čuveni dirigent i direktor Seulske filharmonije). Maestro će posetiti i Narodno pozorište i druge značajne institucije kulture, sa ciljem da se nastavi započeta tradicija promovisanja najboljih srpskih umetnika u Koreji, kao i korejskih umetnika našoj publici.

Gostovanje Jovana Kolundžije u Koreji, je jedno u nizu brojnih ovogodišnjih maestrovih nastupa na uglednim svetskim muzičkim festivalima i u velikim koncertnim salama. Po povratku iz Koreje, našeg violinistu očekuje gostovanje na festivalu barokne muzike u Italiji, dok će domaća publika konačno imati prilike da ga čuje u decembru, kada će svoj novi autorski projekat U ČAST VELIKOM BRAMSU predstaviti u Novom Sadu, Subotici, Sremskim Karlovcima, Nišu, a mini turneja se završava tradicionalnim koncertom u Kolarčevoj zadužbini 21. decembra.

Maestrov klavirski saradnik na ovim koncertima će biti čuveni švedski pijanista, Patrik Jablonski, a zadovoljstvo nam je da najavimo da će celokupnu turneju pratiti ekipa švedske državne televizije SVT, dok će snimljeni materijal biti predstavljen u izuzetno popularnoj emisiji sa velikom gledanošću u Skandinaviji - „Koncert nedelje“, čiji je autor najpoznatije švedsko televizijsko lice, Jovan Radomir.

Ovog Šveđanina srpskog porekla naša publika zna kao voditelja emisija RTS-a, koje su na brojnim evropskim televizijama promovisale takmičenje Eurosong contest (Evroviziju, održanu u Beogradu 2008. godine). Kroz njegovu emisiju na televiziji SVT- „Koncert nedelje“, prošla su brojna ugledna imena iz sveta muzike, a poslednja dva izdanja su bila posvećena saradnji dirigenta Rikarda Mutija i Berlinske filharmonije, i pevačici Selin Dion.

Posredstvom ovog programa koji će u potpunosti biti posvećen turneji Kolundžije i Jablonskog, sve skandinavske zemlje će imati priliku da se upoznaju sa našim gradovima i domaćom kulturnom scenom.

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena