vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
Knjiga Slatke priče najavljuje
Drugi Beogradski Salon Slatkiša
22.10.2010
Izvor: slatkeprice.com
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

Na ovogodišnjem Sajmu knjiga pojaviće se pravi slatkiš za dušu – knjiga Slatke priče. Zahvaljujući zajedničkom naporu i ogromnom entuzijazmu Beogradskog Salona Slatkiša i Enco Book-a, preko pedeset autora dobilo je priliku da na jedinstven način nađe put do čitalačke publike. Ovo je ujedno i najava predstojećeg, drugog po redu Beogradskog Salona Slatkiša Slatke priče koji će se održati od 26. – 28. novembra u Sava centru.

Nastanak knjige inspirisan je iskrenim emocijama autora. Priče su prispele u ogromnom broju na nagradni konkurs za izbor Najlepše Slatke Priče, koji je objavio Prvi Beogradski Salon Slatkiša Slatke priče, tj. njegov oganizator kompanija Optimizam iz Beograda, u jesen 2009. godine. Godina je bila teška i prema zvaničnim saopštenjima – godina recesije. Uprkos tome, naši autori su skoro dva meseca, koliko je trajao konkurs, gotovo svakodnevno slali svoja štiva, tako da su organizator i žiri u sastavu Mirjana Bobić Mojsilović, Gorica Nešović i Zorica Karnović imali  radost  i istovremeno delikatan zadatak  da izaberu najbolje. Dilema je bilo mnogo, ali je izdavanje ove knjige bilo bez dileme. Uredništvo je sačinilo uži izbor najboljih priča, a Optimizam je kao organizator sa svojim partnerom Enco Book iz Beograda učino sve da  ova knjiga ugleda svetlost dana i da mnogi  autori  prestanu da budu anonimni.  

Slatki crteži takođe predstavljaju izuzetan segment ovog neobičnog izdanja i prispeli su na konkurs za izbor Najboljeg Slatkog Crteža. Autori crteža su takođe raznovrsni, od obdanišnih grupa i njihovih vaspitačica, preko školskih razreda i učiteljica, studenata, do poznatih autora karikatura i likovnih umetnika. Maštovitost prispelih radova bila je očaravajuća za žiri u sastavu Ivona Rajčević Barandovski, Jakša Vlahović i Jelena Blečić, ali je u sadržaj ove knjige takođe ušao samo uži izbor crteža. Ipak, radost da vide sve divne, slatke crteže imali su posetioci Prvog Beogradskog Salona Slatkiša, na izložbi slatkog crteža u beogradskom Sava Centru.
Na pitanje šta je presudilo da uđe u ovako svojevrstan izdavački poduhvat sa Beogradskim Salonom Slatkiša, Maja Enis, direktor Enco book-a je odgovorila: „Pri prvom čitanju, odmah sam prepoznala ogromnu količinu emocija i iskrenosti u pričama različitih autora. Uverena sam da će neki od ovih tekstova pomoći mnogim čitaocima da lakše prođu kroz sopstvene životne situaciji i uticati da razmišljaju o slatkoj strani života.“

Konkursi Drugog Beogradskog Salona Slatkiša

Novi konkurs za izbor Najlepše slatke priče, Beogradski Salon Slatkiša je objavio da će trajati deset meseci, od 01. novembra 2010. do 01. septembra 2011. godine. Na duži konkursni rok Organizator se odlučio kako bi brojnim autorima, dao više vremena i samim tim veće šanse da napišu svoju priču, pošalju u narednih deset meseci i na taj način uđu u sadržaj druge knjige Slatke priče. Priče slati na e-mail adresu: slatkeprice@gmail.com

Ove godine Konkurs za  izabor najslađeg lica bira se u organizaciji časopisa Bazar i Beogradskog  Salona Slatkiša. Nagrada za prvonagrađeno najslađe lice je objava pojaviti na naslovnoj strani Bazara, a pravo učešća imaju devojke starosti 18 30 godina koje pošalju svoje fotografije na e-mal adresu bazar@politika-ad.com, najkasnije do 22. novembra ove godine.

Torta dužine 40 m

Za sve ljubitelje slatkiša, organizatori ovogodišnjeg Beogradskog Salona Slatkiša najavljuju mnoštvo iznenađenja, a jedno koje će svakako izazvati opštu pažnju je novi regionalni rekord u dužini torte. U suorganizaciji čuvene kuće Stamevski, kompanije Aretol i Unifajn iz Mađarske biće napravljena torta dužine preko  40m! Svi posetioci koji kupe parče torte direktno će pomoći decu u Tiršovoj jer su organizatori ovog svojevrsnog spektakla odlučili da sav prihod poklone u humanitarne svrhe.

Dodatne informacije na: www.slatkeprice.com

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena