vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
Svečano otvaranje jedinstvene umetničke biblioteke Creative Source
26.10.2010
Izvor: Cultural Front
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

Kulturni centar Grad vas poziva 27. oktobra u 20h na otvaranje jedinstvenog projekta - biblioteke Creative Source i prateći jazz koncert Oskar Schönning i Schönning garage od 21h.

Creative Source, projekat koji su inicirali Aleksandra Stratimirović, Sandra Praun, Nino Strohecker i Erik Jennische u Stokholmu, postavlja temelj za stvaranje otvorene biblioteke sa savremenim i aktuelnim informacijama iz oblasti umetnosti, dizajna, fotografije, filma, mode, arhitekture, dizajna svetla, ljudskih prava itd. Prva faza ovog projekta je realizovana u saradnji sa švedskim institucijama, organizacijama i pojedincima.

Projekat su donacijama velikodušno podržale kulturne institucije: Arkitekturmuseet, Bonniers Konsthall, Färgfabriken, Iaspis, Kulturhuset, Liljevalchs konsthall, Magasin 3 Stockholm Konsthall, Malmö Konsthall, Moderna Museet, Nationalmuseum, Rumänska Kulturinstitutet, Riksutställningar, Tekniska Museet, Dansmuseet. Umetnici: Maja Bajević, Miriam Bäckström, Carin Ellberg, Orestes Grediaga, Jonatan Habib Engqvist, Anna Kleberg, Job Ramos, Amy Simon, Raketa, Them–and–Us, Liv Strand, Jacob Dahlgren. Arhitekte: Claesson Koivisto Rune. Fotografi: Thobias Fäldt, Åke E:son Lindman. Graficki dizajneri: Christian Altmann, Christophe Dolhem, Lars Fuhre, Lars Hall, Björn Kusoffsky, Leon&Chris, Henrik Nygren, Hjärta Smärta, Konst&Teknik. Pisci: Bo Bergström. Izdavacke kuce: Arvinius, Max Ström, Dokument Press, Vidvinkel Magazine.

Kao i Städelschule iz Frankfurta na inicijativu svog bivšeg direktora, danas direktora Moderna Museet u Stokholmu, g. Daniela Birnbauma.

Transport knjiga pomogla je ambasada Švedske u Beogradu i Swedish International Liberal Centre (SILC)

Biblioteku "Creative Source" će svečano otvoriti švedski Ataše za kulturu Helene Larsson.

Muzička pratnja Oskar Schönning i Schönning garage

Bend Oskar Schönning je nastao u klubu “Nardis”, negde u junu 2002, u gradu Estešund u Švedskoj. “Nardis” je osnovao Oskar sa nekoliko njegovih prijatelja, podržavajući spontana okupljanja bendova i projekata, i izvođenje njihove muzike. Treba pomenuti da ovo ne bi bilo moguće bez Ingrid Persson iz “Ett Rum och Kök”. Ovaj klub je ugostio mnoge bendove, od Kampus i Nyfors sa njihovim pank prizvukom, do zvuka džez veteran Krister Andersson-a  Lasse Hörnfeldt.

U leto 2003, bubnjar Sebastian Voegler i pijanista Jonas Östholm su čuli trio, i uskoro se pridružili kao članovi tog brzorastućeg orkestra. Do tada su skoro svi članovi benda živeli u Stokholmu. U ovom sastavu snimili su drugi EP – “Love Songs”. Nekoliko svirki je održano u toj postavci, a u kasnu jesen te godine pridružuje im se saksofonista Nils Berg na klarinetu i harmonici. Debi album “Bonniera Amigo” je objavljen 2004. Izdali su još jedan EP pod naslovom “Subsoil” 2005, kao i ploču “Happy jazz, please” trećeg maja 2006.
Još muzike je bilo napisano i snimljeno tokom 2007. Jedan dupli singl je objavljen u martu 2007, “Puerto” je izašao 2008, a četvrti studijski album “Belgrade Tapes” je objavljen prvog marta 2010.

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena