vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
Dečji dan za Prihvatilište
10.12.2010
Izvor: Laguna
vaši komentari (0) Komentari pošaljite komentar

Laguna kao najveći izdavač u zemlji pokrenula je inicijativu prikupljanja knjiga za biblioteku Prihvatilišta u kojem žive mladi željni znanja i otkrivanja novih svetova, koje im samo knjiga može pružiti.

Pozivamo vas da 11. decembra u 12  časova posetite knjižaru Delfi SKC, gde će se deca iz Prihvatilišta družiti sa brojnim ličnostima iz javnog i kulturnog života koje su podržale inicijativu Lagune da Prihvatilište dobije svoju prvu biblioteku. Poznate ličnosti će tog dana dati svoj doprinos tako što će doneti najmanje jednu knjigu koju će pokloniti Prihvatilištu. Posetioci takođe mogu dati svoj doprinos tako što će pokloniti bar jednu knjigu. Ovom prilikom pozivamo i druge izdavače da se ugledaju na Lagunu i poput nas doniraju knjige. Akcija će trajati do 2. aprila, kada je Svetski dan knjige za decu i tada ćemo sumirati rezultate.

Prihvatilište za decu i omladinu osnovano je 1958. godine sa zadatkom da privremeno prihvata decu koju u ovu ustanovu upute organi SUP-a i Sekretarijata za socijalnu zaštitu i da nakon kraćeg boravka ovu decu predaju organima trajnog starateljstva. Od osnivanja, Prihvatilište je često menjalo svoju lokaciju. 1961. godine Prihvatilište se seli u namenski građenu zgradu u Zvečanskoj 52 u kojoj ostaje do 1998. godine, kada se zbog adaptacije ove zgrade, ustanova privremeno iseljava u Bulevar oslobođenja 219 gde se i danas nalazi pod administracijom Zavoda za vaspitanje dece i omladine.

Ukupna kvadratura zgrade u Zvečanskoj 52 bila je 1.130 kvadratnih metara. Danas Prihvatilište i Prihvatna stanica obavljaju svoju delatnost u prostorijama ukupne površine 250 kvadratna metara, sa zvaničnim kapacitetom od 30 korisnika, dok se realno raspolaže sa 16 kreveta. Od osnivanja, kroz Prihvatilište i Prihvatnu stanicu prošlo je više od 60.000 korisnika, kojima je pored osnovne zaštite pružana i psiho-socijalna podrška i pomoć.

Korak za uspešno funkcionisanje ove ustanove je njeno preseljenje kao samostalne ustanove u nove prostorije koje će obezbediti dovoljne kapacitete i neophodne uslove za uspešan rad sa decom. U novom prostoru ovi mališani od 7 do 18 godina trebalo bi da imaju i svoju prvu biblioteku, jer uslovi u kojima trenutno žive ne daju im mogućnost čuvanja knjiga.

 
vaši komentari (0) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena