vline1
Ogledalce.co.rs logo  
Kategorije oglasa Početna Mali oglasi Upis firmi Index firmi Marketing  
POSAO
USLUGE
NEGA LICA I TELA
SHOPPING
SVE ZA VENČANJE
SVE ZA DECU
KUĆA I BAŠTA
GASTRONOMIJA
SPORT I REKREACIJA
ZDRAVLJE I MEDICINA
HOBI I RAZONODA
 
 
 
Baner
 
Baner
 
 
 
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
Baner
 
 
 
TEKST    
 
       
Škola šminke Max Factor: Lice
Izvor: Max Factor
vaši komentari (3) Komentari pošaljite komentar

Želja nam je da vas posavetujemo kako da se pravilno našminkate, jer samo pravilno naneta šminka ima dvojaku ulogu:

- zaštitnu: štiti lice od negativnih spoljnih uticaja kao sto su Sunce, smog, vetar, prašina

- estetsku: ističe vaše prednosti i koriguje nedostatke

Pre šminkanja obratite pažnju na oblik lica i nedostatke na koži.


Oblik lica

- Četvrtasto lice:
Da biste smekšali četvrtasti oblik lica, koristite tamniju nijansu pudera ili rumenila koju ćete naneti na ivicu vilice. Rumenilo nanesite na jagodice.

- Duguljasto lice:
Da biste vizuelno skratili duguljasto lice ili ublazili izraženu bradu, pređite prirodnom, neznatno tamnijom nijansom rumenila preko brade

- Okruglo lice:
Kontura okruglog lica mora dodatno da se naglasi kako bi lice dobilo na obliku. Neophodno je naneti rumenilo na obraze, kao i tamnije nijanse na liniju vilice kako bi izgladala uvučenije. Naglasite bradu bledim rumenilom.


Tečni puder (podloga)

Kada ste u potrazi za podlogom za šminku, ponesite ogledalce sa sobom da biste mogli da stavite boju na lice i zatim proverite kako ona izgleda kada izađete. Nijansa koja izgleda savršeno na vašoj koži pri veštačkoj svetlosti unutar radnje, može da izgleda užasno na dnevnoj svetlosti.

Prava podloga za vas mora da bude praktično nevidljiva kada je nanesete na kožu između obraza i vilice.

Nabavite sebi »sezonske« podloge. Boja vaše kože i njene potrebe menjaju se tokom godine, tako da je mala verovatnoća da će jedna podloga izgledati savršeno tokom svih 12 meseci. Koristite neznatno obojenu hidratantnu formulu tokom letnjih meseci kada vam je koža najtamnija, a svetliju podlogu sačuvajte za zimu. Nijansu koja je nešto između ove dve koristite tokom proleća i jeseni.

Za najbolje rezultate, vaša koža mora da bude čista, tonirana i hidrirana. Nanesite podlogu na sredinu lica, preko nosa i obraza, zatim razmažite preko celog lica.

Da biste olakšali nanošenje i izbegli preterano našminkani izgled, uvek namažite kožu hidratantnom kremom pre nanošenja podloge i ostavite je nekoliko minuta da se krema upije.

Ukoliko koristite tečnu podlogu, uvek promućkajte bočicu pre upotrebe. Pigmenti mogu da se slegnu na dnu i učine da koža izgleda neujednačeno našminkana.

Za savršeno nanošenje tečne ili stik podloge, savetujemo da koristite prste, pre nego sunđerčić. Toplota vaših prstiju pomaže da se podloga lakše »otopi« na vašoj koži. Sunđerčići za šminku često skliznu preko kože ostavljajući tragove.

Razmažite podlogu na obraze, čelo, nos, bradu, čak i na kapke, počinjući od nosa i krečući se na spolja. Koristite manju ili veću količinu podloge, u zavisnosti od potreba površine koju šminkate – a to ponekad znači da uopšte ne stavite podlogu.

Jednostavan trik za blistavi izgled je upotreba dve različite nijanse podloge. Nanesite vašu »pravu« nijansu (onu koja je najsličnija tonu vaše kože) na vrat i preko celog lica, zatim nanesite nešto tamniju nijansu na nos, obraze, bradu i čelo, stvarajući »krst« neznatno tamnije boje na sredini lica. Ova tehnika »osvežava« boju lica i  zaista čini da koža izgleda blistavo.


Korektor

Krem korektor mora uvek da se nanosi preko tečne podloge. Ako prvo stavite korektor, on se jednostavno obriše prilikom nanošenja podloge.

Profesionalni šmineri se trude da koriste minimalnu količinu korektora i to u blažoj formi. Koristite ga samo na mestima gde je to apsolutno neophodno i vodite računa da se boja savršeno uklopi sa tonom vaše kože. Ako boja izgleda kao da sedi na površini vaše kože, pokušajte prstima da je utupkate.

Senke ispod očiju mogu da se prikriju jednostavnim nanošenjem Erace korektora. Nanesite ga na unutrašnju stranu nosa i pri spoljašnjem uglu kapka, koristeći domali prst. Dodajte malo oko nosa, preko kapaka, i na ostala mesta koja  zahtevaju dodatnu pokrivenost. Važno je da se korektor savršeno sjedini sa kožom.

Flekice i bubuljice se mogu pokriti tako što ćete precizno naneti Erace korektor malenom četkicom. Takođe možete da ga razmažete prstima.

Nanesite puder u prahu nakon nanošenja korektora. Ukoliko je potrebno da dodatno pokrijete flekicu, možete da nanesete drugi sloj korektora preko pudera, ali vodite računa da ne preterate jer će flekica, u tom slučaju biti očiglednija.


Puder u prahu

Puder matira podlogu i pomaže da se druga šminka lakše nanese. Za prirodan izgled, četkicom rastresito nanesite puder na lice. Za besprekoran izgled, koristite pufnu da biste pritisnuli puder na kožu. Pufnica pomaže da se podloga, korektor i puder sjedine i vaša koža poprimi savršeno mat izgled i ne deluje kao da ima »prašnjavi« sloj.

Koristite proziran puder da biste izbegli naslage boja. Puder je tu da pruža mat izgled, a ne da dodatno oboji.


Rumenilo

Pre nanošenja rumenila, odstranite višak boje sa četkice za puder.

Pređite rumenilom preko jagodica koristeći gustu i meku četkicu za rumenilo, vodeći računa da rumenilo ne prelazi sredinu oka i ne proteže se ispod podnožja vaših ušiju.

 
vaši komentari (3) Komentari   pošaljite komentar
 
povratak na prethodnu stranu
 
 
 
 
 
Pretraga  
Baner
 
 
Powered by: IT Service
  copyright © 2006-2011 Ogledalce.co.rs sva prava zaštićena